Simonetta Šmídová – 7 dětí a malování jako terapie

Simonetta Šmídová – nominace na ocenění ŽENA REGIONU 2016

 

Malířka Simonetta Šmídová z Hrádku u Sušice vystavuje od roku 1997 pravidelně na různých místech po celé republice a její tvorba je zastoupena i v soukromých sbírkách v zahraničí.

Její cesta k úspěšnému malířskému vyjádření začala již v dětství, kdy se jako  talentované dítko zapojovala do nejrůznějších soutěží. Na čas svou  lásku k malování odložila a vyměnila ji za lásku k rodině – stala se matkou sedmi dětí a k malování se vrátila naplno díky  životním peripetiím, které ji  v průběhu let potkaly. 

Její obrazy jsou vesměs pozitivním prosvětleným, někdy až nezemsky pojatým ztělesněním  mimořádného empatického vnímání i těch nejobyčejnějších věcí, zákoutí, pocitů a projevů. V útulném domku dýchne na návštěvníka příjemná, klidná atmosféra spojená s krásou, uměním a láskou.

 

simonetta smidova Na střední škole potkala životní lásku. Měla ambici stát se lékařkou nebo porodní asistentkou, touha založit rodinu však byla silnější.

Rok po svatbě se narodil první syn Jan a postupně přicházely do šťastného svazku další děti: Alžběta, Vojtěch, Šimon a Simonetta.

Rodina, zaměstnání a stavba vlastního domu svépomocí vyplňovaly veškerý čas. Po pátém dítěti přišla vážná onemocněn a ohromná nejistota.

 

„Vzala jsem do ruky štětec a snažila se z následků nemocí vymalovat, byla to moje terapie,” vzpomíná.

 

V těžké době ji podržela rodina a přátelé. V roce 1997 porodila Štěpána a poprvé úspěšně vystavovala obrazy v Praze. Techniku studovala sama, radou pomohli kamarádi výtvarníci. Potom přišel poslední syn Sebastián. Všechny starší děti vystudovaly vysokou školu, Štěpán je na gymnáziu a Sebastián na základní škole. Letos dovrší Simonetta 54 let, je trojnásobnou babičkou. 

———

NOMINACE na  ocenění ŽENA REGIONU roku 2016

Silných příběhů výjimečných žen, které dokáží skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nepochybně nespočet, jen se o jejich úsilí a obětavosti málo veřejně mluví.

 

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.

 

O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy, kterým se podařilo dosáhnout úctyhodných výsledků v kategoriích:

 

  • podnikání, politika a veřejná správa
  • vzdělávání, věda a výzkum
  • zdravotnictví a charitativní činnost
  • umění, kultura a sport

 

Hamonogram letošního ročníku:

 

Vyhodnocení výsledků hlasování: 29. března – 4. dubna 2016

 

Předávání ocenění regionálním vítězkám v jednotlivých krajích: 4. dubna – 2. května 2016

 

Regionální galavečery: květen 2016

 

Slavnostní galavečer s vyhlášením absolutní vítězky soutěže: červen 2016

 

Součástí slavnostního galavečera bude vyhlášení absolutní vítězky soutěže Žena regionu, vítězky Ceny odborné poroty a vítězky Ceny Senátu Parlamentu ČR.

 

 

 

CHCETE-LI PODPOŘIT SIMONETTU ŠMÍDOVOU v 7. ročníku celonárodní soutěže,

HLASOVAT MŮŽETE až do 28. března >>>ZDE<<<

 

 

-red, zdroj:www.zenaregionu.cz-

——————-

7. ročník veřejně prospěšné soutěže Žena regionu se koná stejně jako v minulých letech pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem. Záštitu nad soutěží převzala letos poprvé také Asociace krajů České republiky v čele s předsedou Michalem Haškem.

 

{jcomments off}