Podvod za téměř 17 milionů

Pachatel kradl ve stodole

Vimperk/Stachy – Pachatel už se zřejmě chystá přezouvat vůz, platit za letní kola se mu však nechtělo, navíc odcizil i jedno horské. 

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Dosud nezjištěný pachatel vnikl v době od ledna do března  letošního roku  do stodoly u domu v obci Stachy. Ze stodoly následně odcizil 4 kusy letních pneumatik na hliníkových discích, to mu ale nestačilo a přibral  horské jízdní kolo značky Cube. SSvým jednáním způsobil majiteli škodu za více jak 30 000 korun. Vimperští policisté provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

Prachatice/Volary – Pachatel ničil a kradl, škoda je v desítkách tisíc

Volarští policistéšetří případdy  přečinů poškození cizí věci a krádeže. Dosud neznámý pachatel se během uplynulých dvou týdnů vloupal do výherních automatů a příručního trezoru v non stop baru ve Volarech. Svým jednáním poškodil celkem 6 kusů výherních automatů, ze kterých ukradl peníze a jeden příruční trezors několika tisíci korunami. Poškozené společnosti poškozením a krádeží způsobil škodu za nejméně 66 000 korun. Kriminalistický technik provedl ohledání místa činu a volarští policisté nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

Vimperský zloděj dopaden

Vimperští policisté sdělili podezření 20letému muži z Vimperska z přečinu krádeže. Podezřelý v polovině února vnikl bez použití násilí do čtyř vozidel, která byla zaparkovaná na parkovišti ulic Luční a Mírová ve Vimperku. Odnesl si z nich  auto adaptér Ultimate Speed, nabíječku k navigaci, odnímatelný panel autorádia LG, 2 kusy flash disku a nabíjecí svítilnu, vhod mu také přišlo 18 kusů lahví bílého a růžového vína. Svým jednáním způsobil majitelům škodu za více jak 13 000 korun. Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se muž bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat před soudem.

 

 

Podvody za téměř 17 milionů

Jihočeští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality zahájili počátkem tohoto týdne trestní stíhání dvojice podnikatelů v cestovním ruchu (muž 59 let a žena 52 let), kteří pravděpodobně v letech 2011 až 2013, jako fyzické osoby uzavřely na různých místech Jihočeského kraje smlouvy o půjčce. Získané prostředky povedení podnikatelé vložili do firmy jako částku na úhradu provozních výdajů. Poskytovateli půjčky se zavázali, že budou v pravidelných splátkách hradit své závazky, ačkoli už od první poloviny roku 2011 dobře věděli, že že tomu tak, z důvodu velmi špatné ekonomické situace, nebude. Nejméně v 15 případech způsobili škodu za bezmála 9 990 000 korun.

 

Dále žena samostatně od července 2011 do května 2013, jako osoba samostatně výdělečně činná, v rámci své podnikatelské činnosti, na různých místech České republiky a Evropy, objednávala a odebírala služby a zboží v rámci prodeje poznávacích a pobytových zájezdů, ačkoli stejně jako v prvních případech věděla, že nebude schopna dostát svých závazků. V nejméně 525 případech v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch způsobila škodu za více jak 6 259 000 korun.

 

Stejně tak činil i muž, který stejným způsobem nejméně v 19 případech získal částku 839 000 korun.

 

Původní škoda, kterou oba svým podvodným jednáním způsobili, činila 25 577 000 korun.

Oba se částečně snažili své dluhy splácet, přesto se dlužná částky vůči stovkám klientů vyšplhala na více jak 16 249 000 korun. Trestní stíhání ve věci zločinu podvod, jak muže, tak i ženy je vedeno na svobodě.

 

 

 -red, p cr-

{jcomments off}