Petr Ježek mezi nejlepšími veliteli v ČR

 

npor. Bc. Petr Ježek, velitel sušické stanice HZS byl oceněn v prestižní anketě Hasič roku 2015

 


Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/petr-jezek-patri-mezi-nejlepsi-velitele-v-cr-20160416.html

hasic-jezek-petr-oceneni denik-605

 

Mezi nejlepší hasiče České republiky se dokázal prosadit velitel sušické stanice Petr Ježek. Ve středu vPraze převzal ocenění za druhé místo v kategorii „Velitel roku 2015″ v anketě Hasič roku.

 

„Oceněný se v roce 2015 významným způsobem podílel na organizaci součinnostního výcviku složek integrovaného záchranného systému s názvem Požár hradu Kašperk, na proškolování nově vzniklé jednotky sboru dobrovolných hasičů NP Šumava a též se iniciativně zhostil vyřizování organizačních záležitostí spojených s tragickým úmrtím příslušníka požární stanice Sušice Michala Svatoše v Albánii,” vysvětlila mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR Nicole Zaoralová.

 

Dodala, že anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a občanské zaměstnance za uplynulý kalendářní rok.

Do sedmého ročníku ankety bylo zasláno celkem šedesát nominací, z nichž sedmnáctičlenná skupina hodnotitelů vybrala devatenáct vítězů. Mezi nimi i Ježka, před kterého se mezi veliteli dostal jen Pavel Marschal z Královehradeckého kraje.

 

„Samozřejmě z toho mám radost. Není to ale jen moje ocenění, beru to jako ocenění pro celou naši stanici,” okomentoval pro Deník úspěch v prestižní anketě Ježek, který je profesionálním hasičem patnáct let.

jezek2

 

„Být mezi třemi nejlepšími veliteli v celé republice, to je pořádný úspěch. Máme z tohoto ocenění velkou radost a všichni mu to přejeme. Bereme to nejen jako ocenění jeho práce, ale jako ocenění práce celého našeho odboru, pod který spadají kromě sušické i stanice v Klatovech a Horažďovicích,” řekl okresní ředitel hasičů Aleš Bucifal.

 

Zdroj: denik.cz, hzs, foto V. Špaček GŘ HZS

 

Ocenění v kategorii „Velitel roku 2015“

1. místo – mjr. Bc. Pavel Marschal (HZS Královéhradeckého kraje) Oceněný dlouhodobě prokazuje výborné velitelské schopnosti, které uplatňuje v řízení dvou stanic HZS Královéhradeckého kraje, ale i v operačním řízení. Zároveň je mjr. Marschal dlouholetým rozhodčím soutěží v požárním sportu na mezinárodní úrovni.

2. místo – npor. Bc. Petr Ježek (HZS Plzeňského kraje) Oceněný se v roce 2015 významným způsobem podílel na organizaci součinnostního výcviku složek IZS s názvem Požár hradu Kašperk, na proškolování nově vzniklé jednotky sboru dobrovolných hasičů NP Šumava a též se iniciativně zhostil vyřizování organizačních záležitostí spojených s tragickým úmrtím příslušníka PS Sušice nstržm. Michala Svatoše v Albánii.

3. místo – mjr. Bc. Tomáš Richter, MSc. (HZS Jihomoravského kraje) Oceněný v roce 2015 zorganizoval speciální praktickou odbornou přípravu na téma chování tlakových lahví při požáru a možnosti eliminace jejich výbuchu prostřelením. Tento experiment a spolupráce s PČR byly zásadním přínosem při řešení požáru tlakových lahví na území celé ČR.

 

{jcomments off}