Pro ‘účet’ od policie si dojde pěšky

Třiadvacetiletý Pražák kradl v Sušici

– na kradeném elektrokole dlouho nejezdil –

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody  třiadvacetiletý muž z Prahy. V době od 12. do 14. března v Červených Dvorcích přelezl oplocení pozemku u rodinného domu a z dřevěného přístřešku odcizil elektrokolo. To pak prodal plzeňské zastavárně, kde jej policisté našli. Majiteli vznikla škoda ve výši 25 tisíc korun.

 

Cizince, který kradl v sušické ubytovně už mají

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali 14. března oznámení o krádeži přenosného počítače. Ten se ztratil před čtrnáctou hodinou z objektu ubytovny v Sušici na ulici Pravdova. Zloděj uvnitř ubytovny rozbil skleněnou výplň okna recepce a odcizil přenosný počítač zn. Asus, který byl položený na stole. Policisté zjistili pachatele, devětadvacetiletého cizince, který pobývá v Českých Budějovicích. Pachatel ve zkráceném přípravném řízení přezval sdělení podezření z přečinu krádež.

 

Jet, či nejet? To je oč tu běží!

Ovšem tuhle otázku má „řidič“ z následujících případů jasně vyřešenou. On ano…

 

A nedá si říct a nedá

Čtyři řidiči, od pátku do neděle, řídili pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

Policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali na náměstí řidiče, šestadvacetiletého místního muže za volantem Škoda Octavia. Muž byl zastaven 15. dubna v 18.40 hodin a podrobil se testu, na přítomnost omamných nebo psychotropních látek. Test byl pozitivní na amfetamin. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu.

Ale to mu nestačilo – ten samý řidič byl kontrolován v ul. Chmelenská o den později krátce po půlnoci, opět za volantem… Tentokrát mu alkoholtester naměřil 0,40 a opakovaně 0,43 promile alkoholu.

Z účtu, který mu za jeho jednání vystaví policisté radost mít asi nebude a zcela jistě si pro něj dojde pěšky.

 

-red, p cr-

{jcomments off}