Skauti ze sušického střediska nezklamali

Poznat podle fotografií přírodniny, znát dopravní značky, ošetřit zraněného cyklistu a vědět základy první pomoci, umět složit rozstříhanou mapu, znát text české hymny, proběhnout překážkovou dráhu a spoustu dalších věcí – to vše museli znát a dokázat účastníci oblastního kola skautských Závodů vlčat a světlušek, které se uskutečnilo v sobotu 14. května v Sušici.

 

 

 zvas 01

 

 

Pořadatelé ze sušického střediska Vydří stopa si pro 81 soutěžících vlčat a světlušek ( věková kategorie 6 – 10 let) ze Sušice, Hartmanic, Hlavňovic, Klatov, Horažďovic a Pačejova připravili náročnou, téměř tří kilometrovou trať vedoucí ze Santosu přes Luh s cílem na Fufernách. Na jednotlivé hlídky na trati pak čekalo 8 stanovišť, kterými je provedly postavy z pohádky Jana Svěráka Kuky se vrací.

 

zvas 2

 

Všechny soutěžní hlídky na trati bojovaly statečně a na svůj věk prokázaly i neobvykle velké znalosti a dovednosti a všechny si tak zaslouží pochvalu za svou přípravu. Velkou motivací pro všechny byl totiž i postup do krajského kola pro první tři hlídky z každé kategorie. A jak to nakonec dopadlo? V obou kategoriích jako přes kopírák. Nejlépe se na závody připravily dívčí i chlapecká hlídka z hlavňovického oddílu Poutníci, druhé místo obsadily shodně hlídky sušických světlušek a vlčat a třetí v obou kategoriích skončili zástupci z Horažďovic. Ti všichni se vypraví o posledním květnovém víkendu do Horšovského Týna na krajské kolo, kde poměří své síly 26 úspěšných družin z celého kraje.

 

zvas 3

 

Na závěr už jen poděkování. Městu Sušice za podporu a ceny, Pekařství Rendl za nejen krásné, ale i vynikajíci koláče a dorty, všem, kteří se podíleli na přípravě i realizaci závodů, všem kteří připravovali a doprovázeli soutěžící a také za pěkné počasí, které nás provázelo po celé závody ( déšť se spustil až po skončení vyhlášení výsledků 🙂 ) . A doufáme, že zástupci střediska Vydří stopa budou i v krajském kole pokračovat ve svých skvělých výkonech.

 

{gallery}susice/2016/05_kveten/zvas/{/gallery}

 

Text: doc

Foto: Vydří stopa

{jcomments off}