Střípky Sušických slavností (III)

Dozvuky letošních Sušických slavností jsou všude kolem nás… Nemůžeme nechat tedy ani stranou den poslední, nedělní, a zároveň připomenout, co všechno se během  tří květnových dnů v Sušici událo. Všeobecná shoda panuje v tom, že “to teda byla jízda!”

Líbilo se  návštěvníkům i hostům z partnerských měst Uetendorf, Wenzenbach, Chojna a Kötzting, kteří přijali pozvání a do Sušice se i letos rádi přijeli podívat. Města Wenzenbach a Uetendorf zamířila prostřednictvím svých souborů na pódium a  sušické veřejnosti se představila orchestrálními skladbami a tanečním vystoupenm. Švýcarský Uetendorf  navíc zavoněl náměstím tradiční pochoutkou raclette a nebylo výjimkou některé tváře u jejich stánku spatřit vícekrát…

 

 

ss189a

 

Pro vytrvalce a nadšence, pro  stovky návštěvníků, které ještě nohy unesly a hnala zvědavost, byl  připraven i nedělní program. Nejprve se na jevišti hlavní scény na náměstí objevily  dětské a mládežnické skupiny a soubory s hudebním i tělo-cvičným vystoupením a po celé dopoledne rozhýbávaly diváky v centru města. Vše směřovalo k závěrečnému koncertu  Ivan Hlas TRIO, který (jak jinak)  nezklamal a byl perfektní tečkou za letošním přivítáním  letní turistické sezóny a symbolickým “probuzením” města do čilého ruchu.  Pro ty, kteří volili raději formu vydýchání se  výletem, nechyběla ani pozvánka na tradiční výstup na Svatobor (už dvanáctý!), kde po celé odpoledne vyhrávala Štreka a  o dobrou náladu, dobré jídlo a pití také nouze nebyla.

 

ss215

Foto neděle: Jan KUBITA

{gallery}susice/2016/05_kveten/doplneni_slavnosti_nedele_kubita/{/gallery}

 

Letošní ‘Rozmarné léto’ bylo  důstojným nositelem svého názvu. Nemůže proto chybět poděkování těm, kteří se zasloužili o to, aby  proběhlo  ke spokojenosti  všech – zástupu pořadatelů všech hlavních i doprovodných akcí (bylo jich na desítky!) a jejich spolupracovníků, kteří  programu, zajištění, přípravám, propagaci a vůbec všemu co k tomu patří, věnovali několik měsíců příprav; účinkujícím od prťat až po seniory, kteří  zářili na pódiích víc než reflektory, partnerům a sponzorům, kteří se postarali o to, aby o Sušici bylo pořádně vědět / vidět / slyšet a  jak všichni kdo se zúčastnili mohou potvrdit – povedlo se! Tisícovkám diváků, kteří navštívili všechny scény a místa děje  náleží kromě  poděkování i obdiv za vytrvalost 🙂

 

 

img 9940

 

Speciální poděkování patří hlavním “pachatelům” – městu Sušice, Sušickému kulturnímu centru SIRKUS, p. o. a Okrášlovacímu spolku města Sušice – to oni si vzali za své nenechat tradici  velkolepého zahajování letní turistické sezóny a oslav  města samotného uvadnout.

 

 

Redakce isusice.eu  podobně jako v předchozích letech děkuje svému “štábu” fotografů, kteří přispěli k vytvoření  fotogalerií z jednotlivých dní i z celých slavností – celkem se v redakci sešlo kolem 3 000 fotografií, z nichž ty TOP  jsme vybírali ke zveřejnění.

A abychom si shrnuli Sušické slavnosti 2016 i obrazem, připomeňme si:

KLIKNI

Zahájení: čtvrtek 19. 5. a divadelní premiéra

img 9255

 

 

 

Den první: pátek 20. 5. – bylo nebylo, navečer se sešlo

img 9748

 

 

 

Den druhý: sobota 21. 5. –  kdo nebyl na Sušických slavnostech, jako by nebyl

img 9854

 

 

 

Den třetí: neděle 22. 5. – a pořád se něco děje

 ss218

 

 

 

KONCERTY letošních slavností

dny-susice-0131

 

 

OHŇOSTROJ nad Sušicí

 img2330

 

 

Přejeme všem příjemné, pohodové, ničím nekomplikované léto, plné zajímavých zážitků! logo šumava