Mladý řidič zemřel po srážce s náklaďákem

Náraz vozidla do nákladní soupravy

Čtyřicetiletý muž byl po dopravní nehodě letecky transportován do nemocnice v Plzni, kde na následky zranění zemřel. 

V úterý 31. května letošního roku okolo 20.51 hodin jel čtyřicetiletý muž z Klatov s vozidlem tovární značky Renault Mégane po komunikaci číslo I/22 ve směru od Domažlic na Klatovy. Na rovném úseku u obce Koryta vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí nákladní soupravou s vozidlem zn. Mercedes Benz s přívěsem, ve kterém byl převážen skot. Po střetu osobní vozidlo skončilo převrácené na levém boku v pravém silničním příkopu ve směru jízdy na Klatovy, nákladní souprava skončila na poli.

Řidič osobního auta byl zaklíněn ve voze, ven ho dostali až přivolaní hasiči, kteří jej spolu se záchranáři resuscitovali. Následně byl transportován vrtulníkem do plzeňské nemocnice, kde ale na následky zranění zemřel.

Policisté zjistili, že čtyřicetiletý řidič neměl řidičák a měl uložené dva platné zákazy podle rozsudku okresního soudu v Domažlicích, kdy nesměl řídit motorová vozidla.

U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 345 tiíc korun, okolnosti nehody policie dál šetří.

 

 

Žena skončila s autem na poli

V pondělí dopoledne došlo k dopravní nehodě, při níž byla zraněna řidička. tu transportoval vrtulník do nemocnice v Plzni.

 

Ve čtvrt na dvanáct dopoledne řídila žena ve věku 22 let auto ve směru z Plzně na Klatovy. Z dosud nezjištěných příčin za Štěpánovicemi vjela vpravo mimo vozovku a pokračovala polem ještě několik desítek metrů, než auto zastavilo.

Na místo dopravní nehody se dostavil svědek, který poskytoval ženě první pomoc a přivolal zdravotnickou záchrannou službu, vzápětí přijeli i policisté. okolnosti dopravní nehody, kdy škoda předběžně dosahuje 30 000 korun, policie dále šetří.

 

 

Přestože kolo zamkl, zloděj neváhal

SUŠICE – Majitel své horské jízdní kolo nenašel, i když bylo zabezpečeno lankovým zámkem. 

Na obvodním oddělení v Sušici přijali policisté oznámení o krádeži jízdního kola. V uplynulém týdnu neznámý pachatel v domě na ulici Volšovská z místnosti odcizil horské jízdní kolo zn. Specialized, které bylo zabezpečeno lankovým zámkem. Majiteli vznikla škoda ve výši 16 300 Kč.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Navoněný lapka

V úterý se zloděj do obchodu vypravil pro parfémy. Pro jistotu vzal hned čtyři.

 

Navoněný zloděj“ nekradl poprvé a v letošním roce byl již odsouzen. Na lup se vypravil kolem čtvrté hodiny odpolední sedmadvacetiletý mu z Janovicka. Vyhlédl si obchod v ul. Domažlická, kde ukradl čtyři parfémy v hodnotě celkem 709,60 Kč, leč byl při svém jednání přistižen. Policisté po jeho předvedení na policejní stanici zjistili, že v posledních třech letech byl za trestný čin krádež odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech, který nabyl právní moci letos v březnu.

 

 

Policie žádá o spolupráci

V případu fyzického napadení žádají policisté o spolupráci také veřejnost.

K fyzickému napadení došlo 1. května na fotbalovém hřišti v Klatovech – Lubech kolem třetí hodiny ráno. Neznámý pachatel tu napadl fyzicky 33letého muže z Klatov. Při fyzickém napadení pachatel poškozenému způsobil zranění, se kterým byl ošetřen ve zdravotnickém zařízení, s následnou pracovní neschopností.

Policisté žádají případné svědky popsaného případu, aby podali informace na telefon 974 334 651 nebo nejbližší policejní služebnu. Informace lze podat i prostřednictvím e-mail: kt.oop.klatovy@pcr.cz.

 

– p cr, red-

{jcomments off}