Setkání rodáků na tradiční javornické pouti

Přijměte pozvání na každoroční pouť Sv. Antonína na Javorníku na Šumavě, která se uskuteční dne 18.6.2016.

 

 

Pouť Sv. Antonína je jedinečnou událostí i v rámci celé Šumavy, o čemž se přesvědčili tisíce návštěvníků předchozích ročníků.

 

 

 

Z programu namátkou vybíráme mši u naši krásné kapličky Sv. Antonína, staročeský jarmark či premiéru pohádkové knihy Strašidlář od místního usedlíka a jednoho z nejznámějších současných spisovatelů knížek pro děti Hynka Klimka. Svou prvotinu zde bude křtít i začínající javornický spisovatel Pepík Paul. Organizátoři letos připravili i zajímavou soutěž o namalování kapličky – nejlepší díla budou finančně ohodnocena.

 

 

 

Součástí poutě letos opět bude i II. SETKÁNÍ JAVORNICKÝCH RODÁKŮ, na kterém se po pěti letech setkají rodáci z Javorníku… Letošní pouť tedy bude i krásná příležitost pro setkávání lidí, kteří se zde na Javorníku narodili a společně zde trávili své dětství a dospívání. A které čas a osud následně odvál do různých koutů naší země a teď po letech se opět uvidí a budou si moci opět vyprávět své osudy a příběhy. Pokud jste tedy u nás na Javorníku nikdy nebyli nebo naopak hledáte pěkný program pro celou rodinu a navíc i v krásné přírodě s “nejkrásnějším výhledem do kraje na té širé Šumavě”, pak tato sobota je přesně to, co hledáte! 🙂

 

Pouť nabízí bohatý kulturní a společenský program. A malý dovětek pro pány – součástí jarmarku bude i stánek s neskutečně lahodnými pivečky z “Pidipivovárku u Pujiče”, které se vaří ve vísce Lazny kousek pod Javorníkem.. Pro milovníky a znalce zlatavého moku jedinečný zážitek, doporučujeme! 

 

 

 

Oficiální zahájení s kulturním programem proběhne ve 14 hodin v sále hotelu Krásná Vyhlídka. Těm, kteří si přivstanou, nabízíme bohatý společenský a kulturní program již od ranních hodin na tradiční Pouti Sv. Antonína. Den plný oživených vzpomínek, zážitků bude pokračovat v 19 hodin taneční zábavou. K tanci a poslechu zahrají “Marnotratníci”. Jste srdečně vítáni a už teď se na vás těšíme!

 

 

 

 

Program setkání :

 

14.00 SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ V SÁLE HOTELU KRÁSNÁ VYHLÍDKA Zahájení Vystoupení místních spolků – NF Karla Klostermanna, TJ. Sokol Javorník, Sbor dobrovolných hasičů Javorník, Javornický rozvojový spolek Tradice ochotnického divadla Křest knihy místního spisovatele – Hynka Klimka a křest prvotiny začínajícího spisovatele Pepíka Paula Fenomén myslivosti na Javorníku K poslechu zahraje Pošumavská dudácká muzika, harmonikáři Šumavští kozáci a Třeboňští trubači.

 

16:00 OBČERSTVENÍ A VOLNÁ ZÁBAVA

 

17:00 ZAČÁTEK FOTBALOVÉHO UTKÁNÍ – organizuje TJ Sokol Javorník

 

19.00 TANEČNÍ ZÁBAVA K tanci a poslechu zahrají “Marnotratníci”

 

 

Po celý den bude zajištěno v obci občerstvení a bude probíhat program tradiční Poutě Sv. Antonína.

 

 

 (red)

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

{jcomments off}