Platila cizí kartou – není vám povědomá?

Platila cizí kartou

 

 Pokud poznáte mladou ženu zachycenou při páchání protiprávního jednání, kontaktujte policii. 

 

zlodejka kamera

 

     Policisté Policie České republiky pátrají po neznámé pachatelce, která je podezřelá ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Toho se měla dopustit tím, že v blíže nezjištěné době od jedenácté hodiny noční dne 27. května tohoto roku do zhruba tří hodin a čtyřiceti minut dne následujícího nalezla na nezjištěném místě pravděpodobně v centru Plzně mobilní telefon a černé pouzdro, ve kterém byla uložena kartička zdravotního pojištění a platební karta náležející 29letému muži.

obrázek059
Místo toho, aby nález odevzdala na příslušném místě nebo se pokusila kontaktovat poškozeného, dne 28. května tohoto roku provedla na jedné z plzeňských čerpacích stanic prostřednictvím nalezené platební karty dvě platby v hodnotě 152 a 199 korun a následně platbu v hodnotě 1 koruny v prostředku plzeňské městské hromadné dopravy.                                                                  

 

 

     Policistům se v rámci šetření této události podařilo získat mimo jiné i kamerový záznam, který zachycuje podezřelou ženu při nákupu na zmíněné čerpací stanici. Protože nám dosud totožnost pachatelky není známa, obracíme se na širokou veřejnost se žádostí o spolupráci. Žádáme všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat ženu zachycenou na záběrech kamerového systému, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

 

-p cr-

 

……

 

Potrpí si zřejmě na kvalitní alkohol, ale platit za něj nechce

Zjištěn pachatel krádeže

SUŠICE – Muž ukradl láhev s alkoholem a z prodejny odešel bez zaplacení. 

     Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu krádež čtyřiadvacetiletý muž z obce na Sušicku.  Dne 27. dubna v Sušici odcizil v prodejně na ulici Hrádecká láhev s alkoholem v hodnotě 899 Kč, kterou uschoval pod bundu a prošel pokladní zónou bez zaplacení. Ve druhé polovině května byl policisty usvědčen – jde o pachatele, který byl v posledních třech letech za stejný skutek odsouzen, kdy mu Okresní soud v Klatovech ‘nadělil’ hned čtyři rozsudky.

 

-red, p cr-

{jcomments off}