prazdniny

Zpívat si budou i o prázdninách

prazdniny

 

Kdo by je neznal! Sušické zpěváky, od nejmenších po dospělé, kteří prošli Sušickým dětským sborem – jsou jich desítky, stovky, tisíce?

Každopádně ti, kteří v něm působí  v současné době, se opět ‘připomněli’ báječným závěrečným koncertem.  Přivítali jím léto a symbolicky i prázdniny, i když rozhodně zahálet nebudou a ani nezahálejí. A zpívat si budou po clé léto…

 

 

Sobotní podvečer 11. června si zpříjemnili všichni , kteří si nenechali ujít poslední koncert letošního školního roku, na kterém mohli slyšet a vidět všechna oddělení SDS. Rodiče všech zpěvákůse znovu přesvědčili, jaký pokrok dokáží jejich děti ve svém pěveckém umění udělat pod vedením tak šikovných a angažovaných sbormistrů a klavíristů (M.Naglmüllerové + J.Hanusové, J.Pelecha + J.Zdeňka , J.Baierla a A.Sušilové).

 

Před plným Smetanovým sálem nejprve vystoupili roztomilí Broučci zpívající o tetě, ohnivých skřítcích či opěvovali blížící se prázdniny. Po nich nastupovala na podium s kánonem Hej,hello Sluníčka, aby nám zapěla samostatně čtyři veselé písničky a společně se Včelkami další čtyři (o vose a bodláku, motýlech či slůňatech). Předvedla nám tak svůj um, kterým v letošním roce oslnila porotu ve Strakonicích , která jim na soutěži udělila Zlaté pásmo.

 

Včelky po odchodu Sluníček začaly také kánonem, pro změnu račím a pak se pustily do líbivé písně zámořské. Rozloučily se dovádivou písní Ivana Mládka Jez.

Večer pokročil a na řadu se dostal Hlavní sbor, který vyslal na podium nejprve Chlapy se svou příslovečnou razancí a pozitivním nábojem. Zapěli v angličtině Karavan, Michail row a další „pecky“ a poté je na podiu vystřídala něžnější část sboru, a to dívčí. I z jejich úst jsme vyslechli písně anglické, např. Judgement day, Babylon’s falling či Lennonovu Ticket to ride.

Chlapi, vracející se opět na praktikáble s ozdobami v podobě různorodých divadelních paruk či klobouků , odlehčili vážnější tón dosavadního repertoáru a celý sbor se pustil do českých lidových písní. Mezi nimi byl jedinou výjimkou Heleluyan v úpravě J.Ulricha při kterém vynikla celá síla zpěváckých hlasů a díky skvělému zapojení dynamiky lezl všem v sále po zádech mráz.

Závěrečný koncert všech oddělení SDS se skutečně povedl a byl pln nezaměnitelné energie a tvůrčích choreografií. Na závěr v sále zazněla pozvánka na blížící se vystoupení spřáteleného Kühnova dětského sboru , který bude vystupovat ve zdejším kostele sv. Václava ve čtvrtek 23. 6. 2016 od 19.30 hodin.

SPSDS spolu s pěvci i sbormistry přejí všem posluchačům a příznivcům hudby krásné léto, zároveň všem děkují za přízeň a těší se po prázdninách opět na viděnou.

-hpt-

{jcomments off}