Krimi zprávy ze Sušicka

Se dvěma promile alkoholu převrátil auto na střechu – za jízdy

V sobotu 18. června ve 3.10 hodin jel čtyřicetiletý řidič z Prahy s vozidlem tovární značky Opel Corsa po silnici číslo III/16910 ve směru od Srní na Rejštejn. Před obcí Rejštejn, při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a následně čehož dostal s vozidlem smyk, kdy vjel vpravo mimo vozovku a vozidlo se převrátilo na střechu.

Dechová zkouška prokázala u řidiče 2,13 a opakovaně 1,92 a 1,84 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem krve.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

Muž při práci v lese utrpěl zranění, na jejichž následky zemřel

V neděli 19. června v katastru obce Podmokly na Sušicku prováděl jednatřicetiletý muž těžbu dřeva. Při kácení stromu došlo ke smrtelnému úrazu muže, který byl nalezen svým příbuzným po osmnácté hodině. Na místo byl přivolán koroner a byla nařízena soudní pitva zemřelého.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

 

Horažďovice projížděl pod vlivem

Policisté z obvodního oddělení P ČR kontrolovali v neděli 19. června v Horažďovicích řidiče. V ulici Komenského zastavili krátce po páté hodině odpoledne řidiče vozidla tovární značky Fiat Panda. Třiatřicetiletý muž z Blatné předložil poicistům jen doklady k vozidlu s tím, že řidičský průkaz nevlastní. Provedená dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek. kdy přístroj naměřil 0,71 a opakovaně 0,74 promile alkoholu v dechu.

 

 

Za nehodu může zdravotní kolaps

Řidič v důsledku svého zdravotního stavu vyjel s vozidlem ze své jízdní dráhy.

V pondělí 20. června, přibližně  ve 13.55 hodin, jel jednapadesátiletý muž ze Sušicka s vozidlem tovární značky Škoda Octavia po ulici Nuželická v Sušici, ve směru od ulice Dlouhoveská.

V důsledku svého zdravotního stavu vjel vpravo na odstavný pruh, kde v malé rychlosti narazil do zadní části zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda Felicia.

Řidič byl na místě nalezen oznamovatelem, který přivolal zdravotnickou pomoc a indisponovaný řidič byl následně leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Hmotná škoda činí 10 tisíc korun. Příčiny a okolnosti dopravní nehody policie dále šetří a byl u muže vyžádán odběr krve v nemocnici.

 

-p  cr, red-

{jcomments off}