Tři vítězství na titul nestačila

Stejné disciplíny, ale s poněkud jinými vahami (rozdíl proti  kategorii amatérů zhruba +35/+40 kg), čekaly  v odpolední části letošního Šumavského strongmana na kategorii závodníků PROFI.

 jv 2

 

(as) Sušické publikum se v dopolední části soutěže, věnované závodníkům v kategorii amatérů, “namlsalo” vítězstvím Jirky Marka  a doufalo, že šestý titul Šumavského strongmana 2016 zůstane v Sušici. Jirku Vytisku, profesionálního strongmana, zakladatele a  pořadatele  tohoto  závodu, povzbuzovalo do poslední chvíle. Štěstěna je ale vrtkavá, a tak ani tři vítězství z pěti disciplín Jirkovi nestačila.  O dva body  ho předběhl domažlický Honza Šleis.

 sleis 1

 

Náročné disciplíny (stejně jako v dopoledním závodě – Viking press, Loading race, Truck pull, Fingal finger, Tire flip – pořádně okořeněné  přidanou váhou a horkým počasím prověřily závodníky až do morku kostí. 

Naprosto obdivuhodný výkon předvedl v letošním ročníku Marian Zvrtek, který absolvoval obě (!) kategorie a v závěru se nezdálo, že by ho nějak nepřiměřeně vyčerpaly. Prvním gratulantem byl jeho vnouček Štěpánek.

 

 mari 1

 

 

Šestý ročník extrémního siláckého závodu v Sušici – Šumavský strongman 2016 –  už tedy zná držitele titulu i vítěze v obou kategoriích. Tradice je tradice a tak ten, kdo si odnesl cenu nejvyšší, byl  za odměnu i řádně vykoupán – v městské kašně.

sleis 2 sleis 3

 

 

Za perfektní práci si zaslouží poděkování celý tým  sušických strongmenů, kteří během celého dne zajišťovali profesionální servis a pomoc, nepřekonatelný moderátor Leoš Kubeš,  přísný a spravedlivý rozhodčí Pavel Cháma, technický tým zpracovávající průběžně  výsledky, všichni partneři a sponzoři, kteří pomohli další ročník soutěže uspořádat, a samozřejmě soutěžící a  publikum, jež na sušickém náměstí dotvořilo  tu správnou atmosféru  silácké show.

 

 

Příležitost  zúčastnit se dostali i diváci a  nezalekli se ani ti nejmenší, kteří se  vydali zdolat rovnou kolos největší – kamion 🙂

 deti 1  deti 2

Gratulujeme k dosaženým výsledkům všem účastníkům a za rok na viděnou!

 

{jcomments off}

{gallery}susice/2016/07_cervenec/jirka_vytiska/{/gallery}

Kompletní fotogalerie celé soutěže bude postupně doplněna.

 

 

spolecna profi

Účastníci soutěže v kategorii PROFI

 

 

Celkové pořadí PROFI:

 

1. Jan Šleis

2. Jirka Vytiska

3. Radek Paták

4. Michal Tichý

5. Jiří Žaloudek

6. Marián Zvrtek

7. Jiří Dejmal

 

>>>Jirka Marek vítězem první kategorie – článek a foto zde<<<