Po městě chodil s airsoftovou pistolí

Opilý muž po městě chodil s airsoftovou pistolí

SUŠICE – V pátek odpoledne se opilý muž pohyboval v baru i na ulici a měl v ruce plastovou zbraň. 

   airsoft-pistol-glock-17-pruzina-498
  V pátek 8. července tohoto roku přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici oznámení, že po třinácté hodině se v restauraci na ulici T.G. Masaryka pohyboval muž, který měl v ruce střelnou zbraň.

Na místo se dostavili strážníci městské policie i policisté z oddělení P ČR a muž byl vypátrán na ulici Nádražní. Bylo zjištěno, že se jedná o plastovou atrapu zbraně na airsoftové náboje. Podezřelý muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil téměř dvě promile alkoholu. Muž byl převezen na oddělení a po provedení neodkladných úkonů propuštěn.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

———-

Víkendové dopravně-bezpečnostní akce zaměstnaly 59  policistů

 

KLATOVSKO – O víkendu policisté při dvou dopravních akcích kontrolovali řidiče. Zjistili 26 dopravních přestupků. 

       Policisté na teritoriu Klatovska se o víkendu zapojili do dvou celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí. První proběhla v pátek 8. července  v době od 14.00 do 21.00 hodin a druhá v neděli od 7.00 do 14.00 hodin. Do akcí bylo zapojeno celkem 59 policistů, kteří zjistili 26 dopravních přestupků.  Na místě bylo vyřešeno blokovou pokutou 25 přestupků; dva, kdy řidič byl pod vlivem alkoholu a u řidiče nákladního vozidla bylo zjištěno nedodržení AETR, budou předány správnímu orgánu. Blokové pokuty byly vybrány ve výši 4 400 Kč.

Při kontrolách řidičů policisté zjistili ve třech případech neužití bezpečnostních pásů a u deseti vozidel nevyhovoval technický stav.

 

– p cr –

{jcomments off}