Tříleté dítě přišlo o rodiče při nedělní nehodě

Tragické následky dopravní nehody

Z původního hlášení  o těžké dopravní nehodě nebylo zřejmé, že půjde o tak tragické důsledky.

HORAŽĎOVICKO – Při včerejší dopravní nehodě na následky zranění zemřeli řidič (42) i spolujezdkyně (43), nezletilá dívka (3)byla s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice v Plzni. 

 

nehoda bor 5

 

V neděli 31. července ve 20:10 hodin řídila šestadvacetiletá cizinka  osobní vozidlo tovární značky BMW  ve směru od obce Defurovy Lažany na Velký Bor. Při projíždění pravotočivé zatáčky před obcí Velký Bor na mokré vozovce dostala s vozidlem smyk, vjela do protisměru a přední částí vozidla BMW došlo ke střetu s levou boční částí protijedoucího vozidla zn. Peugeot, které řídil dvaačtyřicetiletý muž z Rokycanska. Po srážce vozidel bylo BMW otočeno zadní částí do protisměru, kde zůstalo stát u pravé krajnice.

 

Vozidlo Peugeot bylo odhozeno vpravo mimo komunikaci a zůstalo v pozici na střeše. Ve vozidle Peugeot řidič a třiačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění na jejichž následky na místě zemřeli a další nezletilá osoba byla se zraněním transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni.

U šestadvacetileté řidičky byla provedena dechová zkouška i test, zda není ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou s negativními výsledky.

Policie okolnosti a příčinu dopravní nehody dále šetří a zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení s nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

“Již na rovném úseku přejela řidička BMW do protisměru (ve směru od Defurových Lažan na Velký Bor), kde čelně narazila do osobního automobilu značky Peugeot, který řídil 42letý muž,” uvedla. Ten i jeho o rok starší manželka na místě zemřeli. Podle mluvčí krajské záchranky Lenky Ptáčkové asi tříleté dítě s úrazem hlavy přepravil vrtulník na jednotku intenzivní péče plzeňské fakultní nemocnice. Řidička BMW, u níž byl vyloučen alkohol, i její spolujezdec vyvázli bez zranění. “Nehodu stále šetří klatovští kriminalisté,” dodala Jiroušková.

“Dítě je u nás hospitalizováno. K jeho zdravotnímu stavu se nebudeme více vyjadřovat,” uvedla mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Gabriela Levorová. Podle informací ČTK se ho lékařům podařilo zachránit. Posádka vozu BMW vyvázla bez zranění.

nehoda bor 1

nehoda bor 2

 

nehoda bor 3

nehoda bor 4

 

Nehoda se stala v neděli po 20:00 na silnici druhé třídy číslo 188 z Horažďovic přes Nepomuk do Plzně. Provoz tam byl až do 01:30 uzavřen nebo řízen kyvadlově. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

 

– red, p cr, ctk, krimi-plzen-

{jcomments off}