Dohnal zvítězil na Agropě stylem start – cíl

V sobotu 30. července se na Horažďovicku uskutečnil třetí podnik Rallysprint série – XXXVII. EPLcond Rally Agropa. Na rekordních 141 převzatých posádek čekalo 74 ostrých kilometrů v 8 rychlostních zkouškách.

 

Z pozice největšího favorita vyrazil na trať Jan Dohnal s Fordem Focus RS WRC a už od počátku se ujal vedení, pouze v první RZ s ním dokázal držet krok Tomáš Kostka s Fabií R5. Dohnalův Focus tentokrát fungoval naprosto bez problémů a tak po všech vyhraných testech čítal jeho náskok na konkurenci bezmála 40 sekund. O další místa se pak utkali na Barumku testující Kostka , Odložilík a Vlček s domácím Janem Sýkorou a německým mistrem Kahlem.

Nakonec v cíli byl druhý Kostka před Odložilíkem, nepopulární brambora zbyla na Martina Vlčka .

 

dohnal

 

I v hodnocení Rallysprint série ustaly úporné boje o prvenství poměrně záhy. ve třetí RZ odstoupil s poruchou motoru Egon Smékal a na první pozici se usídlil Patrik Rujbr s Renaultem Clio R3T před slovenskou posádkou Kundlák – Rezková a třetím Kupcem s Zieglerem ( oba Peugeot 208 VTi R2 ).

 

Součástí Agropy byla i soutěž historiků, kde se sešlo slušných 33 posádek. Zde byl nejrychlejší Káňa s Vybíralem na nádherném Ford Sierra RS Cosworth, druhý dojel Zabloudil s Novákem na Subaru Impreza 555, kteří však startovali v kategorii Klasik. A tak body za druhé místo v MČRHA bral nakonec Krejča dravě pilotující Škodu 130 LR.

 

rujbr

Rally Agropa 2016: Konečné výsledky

1. Dohnal J. – Ernst M. (Ford Focus RS WRC) 39:52,6
2. Kostka T. – Kučera L. (Škoda Fabia R5) +31,4
3. Odložilík R. – Tureček M. (Ford Fiesta R5) +1:01,1
4. Vlček M. – Žáková J. (Ford Fiesta R5) +1:10,1
5. Sýkora J. – Palivec Š. (Škoda Fabia R5) +1:17,6
6. Kahle M. – Doerr C. (Škoda Fabia R5) +1:28,7
7. Bisaha O. – Lasevič R. (Ford Fiesta R5) +2:43,9
8. Šlehofer J. – Babor R. (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) +3:08,4
9. Tomek D. – Zeman M. (Škoda Fabia S2000) +3:18,6
10. Rujbr P. – Římalová V. (Renault Clio R3T) +3:24,9 |1.RSS|

 

kana

 

 

Pačejovským pořadatelům se už dlouho daří připravovat divácky i jezdecky přívětivou soutěž, která je velmi oblíbená. A svou vysoko nastavenou laťku potvrdili i letošním ročníkem, který byl tradičně doprovázen i příznivým počasím.

 

 

 

Text: doc

Foto: ewrc.cz – Pavel Bíško, ilustrační snímky Antonín Šíma