V hádce zranila muže nožem

budejovice.idnes.cz

Ublížení na zdraví

KLATOVSKO – Ve středu v nočních hodinách družka nožem způsobila zranění svému partnerovi. 

      Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali ve středu 3. srpna letošního roku oznámení o ublížení na zdraví. V obci u Klatov šestatřicetiletá žena kolem druhé hodiny v noci po slovní rozepři kuchyňským nožem způsobila partnerovi zranění v oblasti beder. Muž byl se zraněním ošetřen ve zdravotnickém zařízení v Klatovech a propuštěn.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Poškozený nedal souhlas k trestnímu stíhání družky.

 

 

****************

Odložený případ přejetého chlapce


Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování v Klatovech odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

    Ve středu 27. dubna letošního roku došlo na Sušicku ke smrtelnému zranění nezletilé osoby. V souvislosti s provozem osobního vozidla Škoda Octavia nezletilý chlapec utrpěl zranění na jejichž následky zemřel.

 

Matka s vozidlem zajížděla k domu, kde na dvorku chtěla zaparkovat. Dva chlapci si nedaleko hráli a běželi k vozidlu vpravo u jeho zadní části. Jeden chlapec po zakopnutí upadl částí těla pod kolo projíždějícího vozidla. Matka s přítelem převáželi okamžitě zraněného do Sušice a byl transportován letecky do zdravotnického zařízení v Plzni, kde na následky zranění zemřel a byla nařízena jeho soudní pitva.

 

Policie po zvážení zjištěných skutečností případ odložila, protože ve věci nejde o podezření z trestného činu.

 

******************

Policie hlídkuje i ve vlacích


foto p cr

POLICISTÉ prověřují cestující v mezinárodních rychlících, které jezdí přes Domažlicko.

Složitá bezpečnostní situace v Evropě přiostřená sérií nedávných útoků v Bavorsku vyvolává i viditelné reakce na Domažlicku. Policisté kontrolují ve zvýšené míře nákupní centra, cestující zaregistrovali zvýšená bezpečnostní opatření při cestách mezinárodními rychlíky z Mnichova přes Domažlice na Prahu.

Jezdím jimi poměrně často. Už dříve jsem nějaké kontroly zažil, ale ta poslední, která proběhla při mé cestě teď v neděli mezi Furthem a Schwandorfem, byla výrazně důkladnější. Takovou jsem dosud nezažil,” popisuje cestující Jan Pek z Domažlic.

 

Dvojici policistů kontrolující totožnost všech cestujících doprovázel psovod v neprůstřelné vestě se psem. Prošli kupé po kupé a prověřili doklady všech cestujících bez výjimky. V případě pochybností mobilem volali pro ověření totožnosti zřejmě kolegům, kteří měli přístup k databázi,” uvedl domažlický cestující s tím, že kromě dokladů mu policisté zkontrolovali i peněženku, zda v ní nemá cokoliv podezřelého.

 

Zaujalo ho i obutí policejního psa do jakýchsi speciálních botiček.
„Zeptal jsem se na to a bavorští policisté mi vysvětlili, že jde o preventivní opatření, kdyby v tlačenici ve vlaku někdo omylem šlápl psovi na nohu, aby se zabránilo případnému zranění,” vysvětlil Jan Pek.

 

Zpřísněná bezpečnostní opatření na místech zvýšeného pohybu lidí i v dopravních prostředcích potvrzuje i policie na české straně.

Policisté posilují výkon služby a dohled v místech s větší koncentrací osob a na česko-německých hranicích. V rámci preventivních celorepublikových protiteroristických opatření policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zvýšili kontrolní a hlídkovou činnost zejména v místech s větší koncentrací osob, jako jsou například nákupní centra,” konkretizuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté také monitorují příjezdy mezinárodních vlaků do republiky. Prostřednictvím Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce Schwandorf je v nepřetržitém provozu zajišťována výměna aktuálních informací v oblasti přeshraniční spolupráce mezi českými a německými policisty,” konstatovala Brožová.

Foto: P ČR, autor: Josef Babor, zdroj: denik.cz

 

{jcomments off}