Skauti pomáhali zastavit roboty

Skautky a skauti z celé republiky pomáhali během prázdnin se soutěží České televize Déčko Zastavte roboty! Pomohli tak podpořit výlety rodičů s dětmi do přírody, na zajímavá místa nejen v jejich regionu. Kluci a holky v rolích agentů pátrali po ukrytých symbolech na více jak sto sedmdesáti lokacích po celém Česku. O ty ukryté v keškách se staraly skautské oddíly.

 

Více než 80 skautských oddílů se během letních prázdnin staralo o kešky s tajnými symboly, které děti spolu s rodiči hledali v jednotlivých krajích, ale i po celé republice a snažili se tak zastavit zdivočelé roboty, kteří málem ovládli svět.

keska

Soutěž probíhala po celé prázdniny. Děti s rodiči museli vyrazit nejméně na tři výlety a na každém z nich získat tajné heslo, které pak vkládali na webové stránky hry. Symboly byly ukryty po celé republice a vedle historických či kulturních památek a turistických informačních center, byly umístěny i v přírodě, kam je ukryli členové místních skautských oddílů.

mourenec

Jsme rádi, že naši skauti a skautky pomáhají malým divákům Déčka i jejich rodičům poznat zajímavá a možná dosud nepoznaná místa v jejich okolí nebo i jiných regionech. Pobyt v přírodě je ta nejlepší cesta, jak zažít to správné prázdninové dobrodružství,” doplňuje starosta Junáka – českého skauta Josef Výprachtický.

gabrety

V sušickém regionu se do pomoci s letní soutěží zapojil oddíl Gabrety Hartmanice a vybral místo, které skauti důvěrně znají ze svých dobrodružných výprav do okolí a ukryli kešku na Mouřenci. „Rádi jsme se zhostili výzvy zprostředkovat dětem i jejich rodičům výlet do okolí a možnosti představit zajímavé místa v našem kraji. Lokalitu jsme navíc vybrali záměrně tak, aby přístupová cesta byla sjízdná například i pro dětský kočárek,“ doplňuje skautská vedoucí Petra Divišová.

 

 

Junák – český skaut, středisko Vydří stopa Sušice, z.s.

Na Burince 356

342 01 Sušice

www.skaut.cz

www.vydristopa.cz

Foto: Petra Divišová