Setkání s potomkem K. Klostermanna

Šumavský Mouřenec zve o víkendu na setkání s potomkem spisovatele Karla Klostermanna

klostermannova sumava

 

Ze světa lesních samot nebo V ráji šumavském – to jsou názvy některých románů, jejichž autorem je Karel Klostermann. Do rodiny tohoto šumavského spisovatele patří i nadšený fotograf Karl Klostermann. Žije v Bavorsku a v sobotu 10. září zavítá do kostela svatého Mořice na Mouřenci u Annína.

 

V sobotu od 19 hodin bude pan Karl Klostermann promítat na plátno své fotografie Šumavy a bude vyprávět o svých šumavských toulkách. Na pozadí mohou návštěvníci poslouchat hudbu Ludwiga van Beethovena,“ láká Margrit Kaiser z pořádajícího spolku Förderkreis zur Erhaltung von St. Maurenzen.

 

Komponovaný pořad tento spolek připravil společně se svým partnerským českým spolkem Přátelé Mouřence, který dlouhodobě na Mouřenci působí a během roku zve na desítky akcí. „Děláme to společně, to je naše motto. Máme radost ze všech česko-německých projektů, a tento mezi ně patří. Posluchači uslyší české i německé úryvky z románů Karla Klostermanna. Německy bude číst paní Christa Steger, česky já,“ dodává předseda spolku Přátelé Mouřence Lukáš Milota.

 

O týden později, v sobotu 17. září v 19 hodin, pozve šumavský Mouřenec na benefiční koncert sborů z Rokycan a Radnic. Poprvé také zazní nová mouřenecká píseň. Vrcholem letní sezony na Mouřenci bude v sobotu 24. září od 14 hodin česko-německá bohoslužba, kterou bude sloužit bývalý mouřenecký kněz Tomas van Zavrel.

 

-tz lm-

{jcomments off}

 

 

***

muzeum lehkého opevnění annín