Chovatelé o pouti nadělovali

bazantNa zvířátka

 

Letos  již 52. pouťovou výstavu uspořádali  chovatelé  ZO  ČSCH  Sušice ve svém chovatelském areálu v Mariánské ulici. Sušická pouť by nebyla poutí bez výstavy  drobného zvířectva, která je každoročně pestrá a zajímavá – i proto je cílem desítek chovatelů a rodin s dětmi.

V areálu chovatelů bylo  letos vystaveno 195 kusů různých plemen králíků, 170 kusů holubů a 35 volier se slepicemi , kachnami a husami. Dokonce se zde pyšnilo i pět volier s okrasnými zlatými bažanty. V zastřešené, před několika lety přědělané hale, štěbetalo exotické ptactvo a bylo opravdu na co koukat. Krásné ptáčky obdivovaly hlavně malé děti, které jejich rodiče nemohli od  zajímavé podívané odtrhnout.

Na výstavě jste mohli vidět také ovce, zakrslé kozičky, nutrie a africké zakrslé kravičky.  Vystavená zvířata byla před otevřením výstavy posouzena školenými posuzovateli z jiných organizací, pěkně podle pravidel, aby se předešlo  ‘nadržování vlastním’ zvířatům.

Posuzovatelé pak nejlépe oceněným přidělili poháry a čestné ceny. U králíků byly uděleny dva putovní poháry, Memorial Václava Fraňka získal Václav Pinkas mladší. 

V memorialu  Václava Bucifala získal pohár Krippel Michal, oba jsou  místní chovatelé.

Nejlepší kolekci výstavy měl Josef Kresl na Novozélandské bílé (plemeno králíků), dále bylo uděleno celkem 16 čestných cen. Expozici holubů dominovali holubi Bohumila Železného a  Karla  Voráčka, kteří získali poháry.  Poté ještě  bylo uděleno šest česných cen. U drůbeže získal pohár za slepice plemene Australanky  Jaroslav Pohanka, také chovatel ze Sušice a dalších šest chovatelů obdrželo čestnou cenu.

Ke zdařilému průběhu  a velké návštěvě obdivovatelů zvířat samozřejmě přispělo krásné počasí. Chovatelskou výstavu navštívilo 1 400 dospělých a  mnoho dětí, které vždy mají vstup zdarma.Třeba se některé v budoucnu rozhodne pro chovatelství také. 

Nechyběla ani bohatá tombola, za což patří poděkování všem přispěvatelům stejně jako městu Sušice, které  i letos akci podpořilo finančně.

 

Za rok, na pouťové výstavě, v areálu chovatelů v Sušici, na viděnou!

-mb-

{jcomments off}