Zvládneme vybojovat titul?

(Aktualizováno 6. 10.)

Sušický OSTROV POKLADŮ – SANTOS bojuje o prvenství v soutěžní přehlídce 

 

“Park desetiletí ČR”.

 

Situace je aktuálně složitá, ale není ztracená:

Jeseník: 4 435, SANTOS: 2 936 hlasů  a 2. místo (zatím)

 

santos

 

 

Do soutěžní přehlídky o nejhezčí park desetiletí v ČR přihlásila SANTOS  Nadace Proměny Karla Komárka  a město Sušice. Velmi zdařilá revitalizace prostoru o rozloze 46 000 m2 byla ohodnocena v roce 2014 1. místem  v soutěži Park roku. Oceněna tak byla jak práce  autora projektu – Ing. Pavla Šimka – Florart, tak  realizátorů – sdružení LF & P SANTOS, vedoucí účastník sdružení Purum s.r.o. a v neposlední řadě i  “padnoucí”  výtvarné prvky  klatovského sochaře Václava Fialy  a  práce  všech, kteří se na úspěšné realizaci projektu podíleli.

 

Sušický ostrov pokladů je oblíbený již po generace – už za první republiky byl centrem společenského dění města – pojďme mu tedy dopřát další výjimečnost v podobě vítězství v soutěžní přehlídce desetiletí, vyhlášené Svazem zakládání a údržby zeleně.

 

O tom, jak dopadne SANTOS   v konkurenci dalších 14 přihlášených parků u laické veřejnosti, rozhodujete  jednoduchým kliknutím  ‘na hvězdičky’ právě vy, a to až do  10. října 2016.

 

 

***HLASOVÁNÍ ZDE***

 

 

 

Přihlášená díla bude posuzovat, v říjnu po ukončení hlasování veřejnosti,  samozřejmě i odborná porota v těchto kritériích:

  • kvalita celkového urbanistického, architektonického, biologického a technického řešení díla
  • jak navržené řešení prověřil čas, jak slouží park veřejnosti
  • použití rostlin
  • kvalita realizace zejména vegetačních prvků
  • kvalita péče o zeleň i abiotické prvky.

 

 

-red-

{jcomments off}