DEN KRAJŮ byl i letos úspěšný

Na památky v kraji vyrazilo 28. října téměř 4 tisíce návštěvníků

 

Stejně jako v uplynulých letech i letos se Plzeňský kraj 28. října připojil ke Dni krajů, kdy jsou návštěvníkům zpřístupněny expozice a aktuální výstavy krajských muzeí a galerií zdarma, či za zvýhodněné vstupné. V letošním roce této nabídky využilo téměř 4 tisíce návštěvníků.

 

muzeumloutek

 

Nabídka byla skutečně bohatá a určená různým typům návštěvníků. Rodiny s dětmi tak navštívily výstavu plyšových medvědů a medvídků v Muzeu Šumavy v Sušici nebo oblíbené Muzeum loutek v Plzni. Zde si mohli všichni zahrát hru Vladimíra Sosny „O laskavém andělovi” a pomoci andělovi na dvorku dostat se zpět na oblaka.

 

Milovníci přírody zhlédli v tachovském muzeu výstavu fotografií všech ptačích druhů, hnízdících na Tachovsku a v rokycanském Muzeu Dr. Bohuslava Horáka výstavu fotografií hub známého mykologa Oldřicha Jindřicha z Oseka u Hořovic.

 

Pro zájemce o nejstarší historii byla k dispozici výstava „Archeologie třicetileté války v západních Čechách” v Národopisném muzeu Plzeňska nebo výstava „Keltové v západních Čechách” v blovickém muzeu. Klatovské muzeum nabídlo malou výstavu k 100. výročí úmrtí Františka Josefa I. a Muzeum Dr. Šimona Adlera připomnělo události spojené s Mnichovskou zradou v roce 1938. Nebylo zapomenuto ani na milovníky současného umění, kterým několik výstav nabídla Galerie Klatovy/Klenová nebo Muzeum církevního umění plzeňské diecéze.

 

Nabídka byla skutečně rozsáhlá a některé z výstav je možné stále ještě zhlédnout. Muzea a galerie Plzeňského kraje přispěly k důstojné oslavě státního svátku a ke spokojenosti všech návštěvníků.

plzensky-kraj.cz

{jcomments off}