alkohol

Řidiči pod vlivem, ublížení na zdraví

S téměř 2 promile alkoholu v dechu způsobil nehodu a ještě bez platného řidičáku

 

SUŠICE – v sobotu večer u obchodního domu narazil do vozidla. Nadýchal téměř dvě promile alkoholu. 

V sobotu 6. května , řidič v autě Volkswagen Sharan, ve 20.30 hodin odbočoval v ulici Hrádecká na parkoviště u obchodního domu. Místní jednašedesátiletý muž na vjezdu parkoviště přejel do protisměrné části vozovky a levou přední částí narazil do levého boku osobního vozidla Volkswagen Golf. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo.

Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,93 a opakovaně 1,96 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření, souhlasil i s odběrem krve. Řidič předložil ke kontrole řidičský průkaz, který měl platnost do 27. dubna 2015 a policisté průkaz zadrželi. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Řídil pod vlivem

SUŠICE – Pod vlivem omamných látek neváhali sednout za volant…

V úterý 9. května kontrolovali policisté místního 21letého muže v autě Opel Corsa na Nábřeží K. Houry., krátce před půl pátou odpoledne. Muž se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na konopí. Ve zdravotnickém zařízení se muž podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

 

Po Sušici jel ve středu 10. května řidič s vozidlem tovární značky Škoda Fabia.  Policisté místního osmatřicetiletého muže zastavili deset minut po dvacáté hodině na ulici Hrádecká. Muž se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou, test byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se muž podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

Ublížení na zdraví

SUŠICKO – Muž převzal sdělení podezření z přečinu ublížení na zdraví. Fyzicky napadl bývalou manželku. 

Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu ublížení na zdraví devětačtyřicetiletý muž z Kolinecka. 21. dubna tohoto roku muž ve společném obydlí v obci na Sušicku fyzicky napadl bývalou manželku a způsobil jí zranění, se kterým byla ošetřena ve zdravotnickém zařízení v Sušici. Policisté původně případ šetřili pro podezření ze spáchání přestupku, ale na základě zjištěných skutečností byl překvalifikován na přečin ublížení na zdraví.

 

– p cr, red –

{jcomments off}