Zelená pro Vimperk: program

PROGRAM STRANY ZELENÁ PRO VIMPERK

 

wolfMY CHCEME ZMĚNU NA ROZDÍL OD OSTATNÍCH STRAN, KTERÉ O ZMĚNĚ POUZE MLUVÍ

A BOJÍ SE NEPOPULÁRNÍCH KROKŮ VŮČI SVÝM KAMARÁDŮM A ZNÁMÝM !

Náš program je určen pro všechny občany, nejen pro určité skupiny lidí !

 

Chceme:

 

1) městskou dopravu zdarma, která by sloužila všem obyvatelům města a okolí (jako je ve Strakonicích a v jiných městech)

2) v městských bytech nezvyšovat nájem, ale oproti minulým letům z 36,-Kč za 1 m² dát každý rok zpět lidem 20,-Kč z každého m² do kvalitnějšího bydlení. Tímto konkrétním krokem chceme, aby lidé v panelových domech měli podobně kvalitní bydlení jako lidé v družstevních domech.

Město vlastní přes cca 1100 bytů a bytový fond je v žalostném stavu: výtahy, vybavení bytu, umakartové jádro, chodby, atd… Týká se to sídliště a ulic Čelakovského a K.Weise.

3) postupně revitalizovat nové a staré sídliště (opravit chodníky, udělat nová parkování, atd..)

4) nezvyšovat cenu za teplo a vodu ve městě, ale hledat co nejefektivnější způsob řešení novými technologiemi

 

Kde lze ušetřit:

5) kontrolovat a vymáhat po firmách záruky. To považujeme za největší problém Vimperka. Ostatní strany se bojí o tom mluvit a proto jenom slibují. Proč asi?

Město Vimperk nezodpovědnou politikou za 20 let přišlo po záruční době minimálně o desítky milionů Kč!!!

 

Uvádíme několik konkrétních příkladů:

 

a) Budova městského kina byla kompletně zrekonstruována v roce 1998 za cca 18 mil. Kč. Už v době záruky se začala rozpadat krytina, opadávala dlažba kolem fasády, praskal komín z nových šamotových cihel, atd. V záruční době na to již několikrát upozorňoval pan Wölfl, ale nebyl nikdy vyslyšen. V roce 2014, po záruce, se vyměnila kompletně nová krytina včetně nových plastových okapů místo měděných (firma si je odvezla), které mají životnost až 200 let, vše za cca 3 mil. Kč. Nové stavby se opravují po záruce z městských peněz a naopak padesátileté chodníky na starém sídlišti a v jiných částech města a obcí v okolí musí dále sloužit lidem, protože prý nejsou finanční prostředky. Neprofesionální opravou střechy na kině dochází dále při dešti k ničení venkovní fasády, schodiště, atd. Město bude muset v nejbližší době vynaložit další velké finanční prostředky na úkor jiných investic.

b) V ulici 1. Máje bylo kompletně opravené potrubí před 18 lety. Po záruce se zjistilo, že je prasklé. Výměna bude stát cca 30 mil. Kč.

c) Můžeme vidět propadlé chodníky ve městě, na sídlišti, u nemocnice, v ulicích Nad Stadiónem, Jiráskova, Špidrova, B.Němcové, atd…, které byly nedávno nově udělány (Už by potřebovaly opravu.). Též na to upozorňoval několikrát pan Wölfl.

d) Město odpouští firmám svých známých statisícové penále, ale po občanech to vždy vyžaduje v plné výši. ( např. Město odpustilo statisícové penále při rekonstrukci vodárny na Lipce, naopak v Hrabicích zaplatilo 180.tis. Kč, když nedodrželo termín předání stavby.) Podle města prý zato nikdo nemůže, atd

e) Jasná pravidla při prodeji nemovitostí a pozemků. Zastupitelé si dnes upravují pravidla podle konkrétních zájemců (jednou je to nejvyšší cena, podruhé záměr). Díky tomu přišlo město o statisíce.

 

 

Dnes za to nikdo nenese zodpovědnost.

Neustále slyšíme, že město nemá finanční prostředky.

Většina stran se schovává za sliby a za dotace, kterými nikdy neurazí. Město musí začít u sebe, musí být řádným hospodářem.

 

6) v rámci finančních úspor nepodpoříme tiskového mluvčího

 

7) zefektivnit veškeré komise (kulturní, sportovní, povodňová,..). Dnes pobírá člen zastupitelstva cca 2000,-Kč měsíčně, zda komise zasedá, či nikoliv !!! Někteří zastupitelé jsou i ve 3 komisích a výborech.

 

8) digitalizovat kino v kulturním středisku. Více kulturních akcí v kině, pestřejší nabídka.

 

9) rozdělovat spravedlivě peníze v oblasti sportu a kultury. Nezvýhodňovat určité skupiny lidí – jasná pravidla.

 

10) efektivně čerpat peníze z regionálních a evropských fondů na vytvoření nových pracovních míst, domova důchodců, sportovních hřišť, apod.

 

11) podpořit již schválené věci na toto volební období:

a) vybudování kruhového objezdu „Na Fišerce“, který bude platit Jihočeský kraj.

b) vybudování krytého bazénu – v tomto volebním období měl být už hotov za cca 70 milionů. Dnes bude stát podle nabídky firmy, která vyhrála výběroví řízení, cca 120 milionů Kč.!!!

c) vybudování kompletní rekonstrukce ulice 1. Máje, která měla stát v roce 2016, kdy byla hotova kompletní studie, cca 60 milionů Kč. V tomto roce byla zakázka vyčíslena na více než 100 milionů Kč.

d) vybudování kanalizace v obci Pravětín

 

12) doporučit zřízení osadního výboru ve všech osadách, kde ještě není, abychom znali požadavky lidí, kteří tam žijí. Např. Boubská, atd.

 

Jako potencionální zastupitelé za stranu Zelená pro Vimperk chceme reálný program.

 

Chceme řešit problémy všech lidí a nejen určité vybrané skupiny.

Chceme mít rovné podmínky pro všechny .

Nechceme se schovávat za obecná hesla a fráze.

Nechceme upřednostňovat své známé, jak se dosud děje na úkor ostatních občanů.

Zastupitelé mají sloužit lidem a ne naopak.

 

Naši kandidáti:

Wölfl Vladimír. Petr Pawlitschko Josef Pešek, Andrea Svobodová, Radek Mauric, Petra Zíková, Tomáš Jungvirt, Petra Nováková, Miroslav Pils, Denisa Dudoňová, Patrik Desat, Veronika Maršáková, Dávid Wölfl, Lenka Pinkavová, Jiří Polata, Vladimíra Řezníčková, Karol Janský

 

{jcomments off}