zdenek kuncl

Zdeněk Kuncl se představuje

Vimperáci 2018 s podporou KDU-ČSL

 

 

Zdeněk Kuncl se představuje

zdenek kuncl1. Můžeš nám v krátkosti říci něco o sobě? Jmenuji se Zdeněk Kuncl a celý svůj dosavadní život mám spojený s Vimperkem. Narodil jsem se zde, chodil do základní školy, 15 let hrál v dechovém orchestru ZUŠ Vimperk a vždy se zajímal o to, co se ve Vimperku děje. Jsem ženatý a věřím, že v listopadu vše dobře dopadne a stanu se šťastným otcem. Po studiích na Střední průmyslové škole ve Volyni a následně na Západočeské univerzitě v Plzni jsem zahájil svojí pracovní cestu u organizační složky Ministerstva spravedlnosti – Probační a mediační služby se sídlem ve Strakonicích. V roce 2013 jsem pracovně zakotvil ve Vimperku na odboru školství, kultury a cestovního ruchu městského úřadu, kde jsem od roku 2016 vedoucím tohoto odboru.

 

2. Proč si se rozhodl kandidovat? Řadu let se zajímám o veřejné dění v našem městě a po posledních 3 letech pravidelných účastí na zasedání zastupitelstva města, vidím, že zastupitelé jsou nesmiřitelně rozděleni, i přesto, že právě oni by měli město spojovat, spolupracovat a společným úsilím zlepšovat podmínky pro dobrý život ve Vimperku. A je to škoda. Je to škoda pro nás Vimperáky, je to škoda pro naše město. Nikoho už jistě nebaví neustálé hledání pravdy a ohlížení se zpět, kdo kdy snad udělal chybu. Je potřeba hledět do budoucna a strategicky posouvat Vimperk kupředu s využitím potenciálu, který Vimperk rozhodně má. Není mi to jedno, nechci být lhostejný, a proto jsem se rozhodl aktivně zapojit a kandidovat.

 

3. Jaké jsou tvoje priority? Chtěl bych dostat téma kultury a cestovního ruchu na zastupitelskou půdu, protože jsou věci, které mohou ovlivnit právě zastupitelé. Ti by se měli v mnohem větší míře zaměřit i na tyto oblasti a zmíněný potenciál našeho města začít probouzet. Je potřeba se koncepčně zajímat o Městské kulturní středisko, které je hlavním kulturním hráčem v našem městě. Vimperk potřebuje chybějící městskou galerii, digitalizovat kino, obnovit tradici letního divadla, které by mělo být konečně multifunkčním areálem a letním centrem kulturního dění. Veškeré kroky musíme pečlivě a systematicky směřovat k otevření zrekonstruovaného zámku v roce 2021. Samozřejmě bych trval také na pokračování pravidelných rekonstrukcí našich školních zařízení.

 

Je jasné, že není ve finančních možnostech města zrealizovat hned vše. Řada věcí, které Vimperk potřebuje, ale není jen o penězích. Velmi často stačí ochota, vůle, chuť spolupracovat a umět tvořit kompromisy.

 

4. Co chceš vzkázat voličům? Inspiruje mě citát Václava Havla, který kdysi řekl: „Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu.“ Dejte nám prosím důvěru a šanci, ať máme sílu podílet se na dalším směřování našeho města v rámci povolebního uspořádání, ať máme možnost měnit Vimperk k lepšímu. Pojďme společně ukázat, že nejsme lhostejní.  

 

logo

{jcomments off}