Tak Jo! Jaký Vimperk chceme?

JAKÝ VIMPERK CHCEME?

Tak jo! Vimperk

 

Volby budou za pár dnů – v pátek 5. a v sobotu 6. října. Tak si klademe otázku: Jaký Vimperk chceme? Naše odpověď je jednoduchá. Chceme Vimperk, který nabízí dostupné bydlení, má opravenou Májovku, hezké sídliště, a kterému neubývají obyvatelé.

 

Víme, že právě naše kampaň nastartovala důležitá témata, kterých se řada jiných vimperských stran chytla a věříme, že tyto priority spolu s ostatními stranami a hnutími v zastupitelstvu prosadíme. O co nám jde?

 

BYTY

Vzpomínáte si na příběh Lucie a Radima? Díky nim jsme jako první upozornili na palčivou otázku nedostatku bytů.

1

 

Byt Lucie a Radima se prodal. Běží jim 3 měsíční výpovědní lhůta. Jsme s nimi v kontaktu. Na městském úřadě jim velké šance, že dostanou jeden z bytů Pod Pekárnou, nedávají. Mají pravidelně více než 20 zájemců. Ucházejí se také o soukromý byt za holý nájem 11.000 Kč a s výší poplatků až 6.000 během zimy. Tam jsou devátí v pořadí. Nezdá se vám divné, že za takové situace nemá Vimperk žádnou koncepci a dlouhodobý plán rozvoje svého bytového fondu?

Vimperk trápí doslova palčivý nedostatek bytů. Budeme prosazovat změnu pravidel, která určují, kdo má na nájemní byt nárok a také výstavbu nových bytů.

 

PÍTKA NA ULICÍCH A DALŠÍ NÁPADY

Jako první jsme přinesli 6 návrhů, jak v létě ochlazovat Vimperk.2

 

 

Chceme, aby byla v ulicích pítka pro lidi a psy. Budeme prosazovat vytvoření nové koncepce rekonstrukce ulic a parkování. Souvislé plochy asfaltu zvyšují teploty svého okolí. Rozpálený asfalt může mít až 50 stupňů. Zelené pásy letniček a trávové dlaždice tomu umí zabránit. Budeme prosazovat, aby se na to při rekonstrukcích ulic myslelo.

 

NOVÍ DOKTOŘI PRO VIMPERK

Jako první jsme řekli, že když lékaři nedostanou podobné výhody, jako jim nabízí jinde, do Vimperka pravděpodobně nepřijdou.

3

 

Není jisté, jestli se podaří nové lékaře do Vimperka dostat. Ale malá města, nemocnice a další zařízení nabízí lékařům různé výhody, které je mají do měst a nemocnic přitáhnout. Když Vimperk nezačne dělat něco podobného, budou šance, že sem noví lékaři přijdou, mizivé.

 

 

 

VEŘEJNÁ WC

Jako první jsme otevřeli téma nedostatku a omezeného provozu veřejných WC v našem městě.

4

 

V diskuzích jste nám napsali mnoho nápadů, jak tento problém řešit. Děkujeme. Nová WC s přebalovacími pulty prosadíme.

 

 

 

Toto jsou jen 4 body z našeho programu. Další jsou na webu www.takjo.eu/vimperk. Naše kampaň začala v červenci. Od té doby od nás mnoho hnutí a stran naše nápady přebralo a nyní mluví o tom, že všichni vlastně chceme to samé. Uvidíme po volbách, jaké priority budou různé strany a hnutí prosazovat.

 

Věříme, že nejdůležitějšími tématy pro Vimperáky jsou byty, Májovka a sídliště. Přitom pro rozvoj bytového fondu nemáme žádnou dlouhodobou ani střednědobou koncepci. To chceme změnit.

 

Na jaře příštího roku vyhlásí vláda dotace na vytvoření 1.000 – 1.500 nových bytů po celé ČR. To je velmi málo. Krajská města se chystají, že budou tyto dotace čerpat. Titulky novin mluví o renesanci nájemního bydlení. Je důležité, abychom toto téma neopomíjeli a tyto nebo jiné dotace nepromeškali.

 

Mladí lidé se nemohou osamostatnit a odejít od rodičů, protože nedosáhnou na svůj byt. Jsme na tom tak, že se mladé rodiny stěhují z Vimperka pryč jen proto, že tu nemohou sehnat bydlení. A Vimperk se vylidňuje. Chceme a jako město musíme tyto trendy změnit. A když potáhneme jako Vimperáci za jeden provaz, tak se nám to povede.

Souhlasíte s námi? Pak nás 5. a 6. října zvolte do Vimperského zastupitelstva. Máme číslo 5. Děkujeme.

Tak jo! Vimperk

 

Martina Langová Bělíková, Stanislav Hubáček, Mirka Lupuska Dutková, Petra Litvanová, Aneta Švecová, Eva Říhová, Martin Rájek, Martina Zezulová, Marie Sedlárová, Libor Šmehlík, Bronislav Kovář, René Kliment, Hana Sichingerová, Jaroslav Charvát, Monika Litvanová, Josef Cmuntt, Štefan Sedlár

 

{jcomments off}