Šumavan Vimperk vyloupil Slávii ČB

1.A muži

Slavie České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 0:1 (0:0)

gól: 50. Chvosta

sestava: Winter – Blahout J., Sýs (52. Uhlík), Šíp, Psutka (85. Podskalský) – Blahout V., Kvapil – Čech, Vondrášek (K), Šimandl (64. Matoušek) – Chvosta

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: Vyhráli jsme, hráli hráči, kteří chtějí hrát a bojovat za Šumavan Vimperk a já jsem šťastný!!!! Nesmírně moc si vážím všech hráčů, kteří dnes nastoupili. Celý tým od brankáře až po útočníka bojoval, jezdil po zadku a my si vezeme k nám na Šumavu krásné tři body. Věděli jsme, že musíme hrát proti šikovným domácím fotbal odzadu. To jsme plnili a vyráželi do rychlých brejků, které byly na tom těžkém terénu o to nebezpečnější. Hráči Slavie byli aktivnější a chtěli vyhrát, ale my hráli chytře a neudělali jsme žádnou velkou chybu. Výborně nám zachytal gólman Winter, obranu si dirigoval bezchybný Martin Šíp, v záloze naběhal neskutečné množství kilometrů Martin Kvapil, kterému na lajně sekundoval Čech a Šimandl, který odehrál dopoledne svůj zápas za dorost!! A v útoku? Tam lítal nestárnoucí Michal Chvosta, který dal po perfektním trestňáku Vondráška rozhodující gól zápasu.

 

Do zápasu nastoupili další hráči Uhlík a Matoušek, kteří měli již také svůj zápas dorostu v nohách a také nás nenechal na holičkách Radek Podskalský, který chytal včera pozdě večer hokej za HC Vimperk ve Strakonicích a zítra opět čape ve Vimperku. Jsem nadšený a jedeme dál!! Za týden máme doma Lokomotivu České Budějovice a budeme se snažit navázat na naše poslední výkony. Samo to ale nepůjde.

 

KP staršího dorostu

Slavie České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 2:3 po pen. (2:2)

góly: 37. Koloušek, 42. Matoušek V.

sestava: Jaroš – Formánek, Uhlík, Kadlec, Samec – Rod, Vintr, Frček, Šimandl (K) – Koloušek, Matoušek V. střídali: Matoušek M., Švarc, Kopolovič, Koubek

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka: Zápas se Slavií jsme začali aktivně. Domácí zalezli na vlastní půlku a nechali nás hrát. My jsme si s tím, ale nedokázali moc poradit. Navíc přišel trest a během dvou minut jsme prohrávali 2:0. To nás naštěstí jako v minulém zápase nakoplo, zrychlili jsme hru a góly Tomáše Kolouška a Václava Matouška do půlky vyrovnali.

 

Druhý poločas to bylo již opravdu na jednu branku. Nám se, ale nepovedlo proměnit už žádnou gólovou šanci. Je to škoda, protože dnes to na tři body určitě bylo. Musíme si dát příští zápas pozor a nezačínat hrát opět za stavu 0:2. Jsem rád, že jsme si připsali jeden bod za penalty.

 

KP mladší dorost

Slavia ČB – Šumavan Vimperk 3:5 (2:4)

branky: 3’ Doucha, 36’ Kubát, 50’ Mrzena – 21’ Matoušek, 23’, 24’ 60’ Chvosta, 37’ Švarc

sestava: Svěchota – Hejtmánek, Chalupa, Matoušek (k), Bašta – Sýs, Novotný, Vavřík, Švarc – Chvosta, Potůček

střídali: Tóth, Štěpánek, Kubačka, Hamburg, Schettini

Trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenérů: ,, Věděli jsme, že nás dnes čeká velmi těžké utkání a tak to také bylo. Soupeř hrál velmi rychle a důrazně a hned na začátku potrestal náš laxní vstup do zápasu. Naštěstí to nás nakoplo a začali jsme makat. Hrálo sena velmi těžkém terénu za stálého deště. Naše tříminutovka přišla v jednadvacáté minutě, kdy se prosadil náš kapitán Martin Matoušek. Poté se během dvou minut zkušeně trefil Václav Chvosta, který svým důrazem donutil soupeře k chybě. Do poločasu se ještě krásně trefil Martin Švarc.

 

Ve druhém poločase už byli hráči obou týmů komplet promočení, ale na hřišti to znát nebylo. Oboustranně se hrál líbivý fotbal. V padesáté minutě domácí snížili o rozdíl jedné branky. V šedesáté minutě o konečném výsledku rozhodl svým třetím hattrickem v této sezóně Václav Chvosta, kterého jsme vyhlásili nejlepším hráčem utkání. Výborně opět zahrála celá obrana a především ve druhém poločase Martin Švarc, Pavel Kubačka a Lukáš Svěchota, který svými zákroky náš tým podržel. Celý tým zaslouží pochvalu za odvedený výkon. Pochvala od trenéra hostů hovoří za vše.

 

Příští týden hrajeme na domácím hřišti s LOKO ČB, s týmem který patří k nejlepším v soutěži, takže nás čeká velmi těžké utkání.”

 

{jcomments off}