Ekoagrofarma Hájná Hora Vimperk

 logo-ekoagrofarma

 


Získávaní dotací

 

 

       Ekoagrofarma Hájná Hora Vimperk podala skrze MAS Šumavsko, z.s. vrámci opatření “Podpora provádění operací v rámci komunitně vedeného místního rozvoje” žádost o dotaci v projektu nazvaného “Udržitelný rozvoj hospodaření”. Vrámci dotace byl pořízen nový traktor splňující přísnější emisní normy s byla provedena výměna střešní krytiny na stájích pro koně. Střechu stáje teď tvoří tepelně izolační panely z důvodu zlepšení klimatických podmínek pro koně, které jsou využívány pro děti jezdeckého klubu Hajná Hora vedeným pod Českou jezdeckou federací a během letních prázdnin také pro účastníky letních táborů, které již pořádáme 3 rokem.

 

       Celkové náklady projektu jsou ve výši 4.581.506,- Kč s čehož by měla být přiznaná dotace 2.271.903,- Kč, kde v současnosti je žádost schválená, máme podepsanou dohodu a bude se podávat žádost o proplacení a čekat na vyplacení dotace.

 

       Součástí naši farmy je jezdecký klub, který podával také žádost o dotaci na výměnu střešní krytiny jezdecké haly skrze opatření Rekonstrukce sportovišť” vypsaného Krajským úřadem Jihočeského kraje. Provedla se výměna staré eternitové krytiny na novou izolační s celkovými náklady ve výši 671.102,- Kč kde nám byla přiznaná a vyplacená dotace ve výši 300.000,- Kč.

 

Za ekoagrofarmu a jezdecký klub Hájná Hora Vimperk

Jiří Sušila 

 

{jcomments off}