bara

Bára Havlíčková slaví celkové vítězství v OPA Cupu

Havlíčková slaví celkové vítězství v OPA Cupu! 

Barbora Havlíčková ovládla závod juniorek na 10 kilometrů klasicky s hromadným startem, a slaví tak i vítězství v celkovém hodnocení Evropského poháru OPA.

bara

 

     Barbora Havlíčková se startovním číslem jedna a dresem pro vedoucí závodnici průběžného hodnocení seriálu se od samého začátku pohybovala v čele startovního pole. Na prvním mezičase vedla skupinku nejlepších, v polovině trati byla druhá v těsném závěsu za Němkou Lisou Lochmannovou. Vedení si ale brzy vzala zpět a společně s druhou německou závodnicí poodejely zbylým soupeřkám. V závěru si Havlíčková vypracovala náskok i před Lochmannovou a s náskokem devíti sekund si dojela pro vítězství.

 

     „Bára závod diktovala od začátku až do konce. Zvládla to výborně i po taktické stránce. Na stadionu, kde hodně foukalo, se vždycky stáhla na druhé místo. Závěr jela už jenom ve dvou s Němkou a na posledním kilometru rozhodla. Udělala si náskok nějakých dvacet metrů a krásně to dovezla do cíle. Za mě klobouk dolů a velká gratulace,“ byl s výkonem své svěřenkyně stoprocentně spokojený šéftrenér juniorů Martin Koukal.

 

 

     Osmnáctiletá česká závodnice i díky triumfu v posledním individuálním závodě ovládla celkové pořadí OPA Cupu. V rámci seriálu Evropského poháru nastoupila Havlíčková v této sezoně do dvanácti závodů, z nichž hned osm dokázala vyhrát a celkem desetkrát vystoupala na stupně vítězů. „Celkově měla Bára téměř neuvěřitelnou sezonu, která vyústila v celkové vítězství v juniorském OPA Cupu. Nic takové se českému závodníkovi v historii ještě nepovedlo, protože jsme dlouho nebyli součástí tohoto seriálu. Je to hodně ceněný triumf v konkurenci národů jako je Německo, Francie, Itálie nebo Švýcarsko. Celkové naše vystoupení v rámci celé sezony je výborné,“ uvedl trenér.

 

zdroj:https://www.czech-ski.com/beh-na-lyzich/

{jcomments off}