Jaroslav Uhlík je s podzimem spokojený

Vimperský Šumavan je ve třech kategoriích podzimním mistrem v krajském přeboru

 

     Úspěšný podzim mají za sebou fotbalisté TJ Šumavan Vimperk z.s. Mladší dorost, starší žáci a mladší žáci jsou po podzimní části na prvních místech v krajském přeboru, kdy za sebou nechali daleko větší města našeho regionu jako České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Strakonice či Prachatice a další. Starší dorost je druhý v KP pouhý bod za vedoucím Milevskem a muži jsou na osmém místě I.A třídy.

 

A jak toto hodnotí Jaroslav Uhlík, předseda vimperských fotbalistů?

     “Je to krásný pohled do tabulek po podzimu, ale ještě nás čeká po dlouhé zimě celá jarní část. Je to výsledek dlouhodobé a každodenní obětavé práce našich trenérů, funkcionářů, dobrovolníků a všech, kteří se okolo fotbalu ve Vimperku motají. Obrovský podíl na tom mají také předseda naší celé TJ Libor Kudláč a tajemník TJ Ing. Jan Král, který je zároveň jednatelem Městských služeb Vimperk s.r.o. a stará se se svým pracovním kolektivem o náš krásný letní sportovní areál.

 

 

 

     Muži měli krásný rozjezd, kdy po třech kolech měli na kontě sedm bodů, ale pak přišel útlum a začalo se dařit ke konci sezóny. Výsledek je šestnáct bodů a osmé místo v tabulce – ve škole za tři.

DSC 0015

Muži podzim 2019

 

     Starší dorost nám dělá obrovskou radost. Krásné druhé místo za vedoucím Milevskem. Pochvalu také zaslouží hráči, kteří chodí vypomáhat našim mužům a jsem si jistý, že to není jen výpomoc, poněvadž od ostatních soupeřů slyším, kde jsme je vzali. Nechtějí věřit, že jsou to naši odchovanci a věkem dokonce ještě dorostenci.

st dorost

Starší dorost podzim 2019     

 

Mladší dorost vede krajský přebor a tady je vidět, že jsou kluci a trenéři dlouhou dobu spolu a dobře se znají. Body ztratili jen jednou a to za remízu v Milevsku. Jen tak dál.

DSC 0087

     Mladší dorost podzimn 2019

 

Starší žáci mají plný bodový zisk, kdy ze třinácti utkání jich třináct vyhráli při skóre 113:9. Prostě super tým – no comment.

st zaci

Starší žáci podzim 2019

 

     Mladší žáci také vedou svou soutěž krajského přeboru, prohráli jen jeden zápas ze třinácti – krásná práce.

DSC 0079

Mladší žáci podzim 2019

 

     Nemohu opomenout naše nejmenší kategorie starších, mladších přípravek a předpřípravek. Zde Fotbalová asociace ČR nedělá z různých důvodů tabulky, ale je to nádherný zážitek, jak to tyto malé děti na trénincích a zápasech baví včetně jejich rodičů – jen tak dál. Krásný pohled na naše fotbalové hřiště, když mají tito “skřítkové” tréninky a je jich tam jak spoustu.

 

Díky všem, kteří nám fandí a podporují. Moc si vážím podpory Města Vimperk v čele s paní starostkou Ing. Jaroslavou Martanovou a místostarostou Mgr. Zdeňkem Kunclem.”

 

{jcomments off}