Trabantem z Jižní Ameriky do Dlouhé Vsi

Adrenalin, sem tam horor

P1200831

I taková byla výprava “Trabantem  Jižní Amerikou” , o které vyprávěli  hosté  spolku Živá obec Dlouhá Ves, kteří přijali pozvání na besedu o své výpravě.

 

V Dlouhé Vsi se stalo (bohužel) skoro zvykem, že na zajímavé akce se dostaví spíš lidé z okolí, než místní, kteří to mají nejblíž. Nejinak tomu bylo i v sobotu 25. ledna, kdy do místního kina přijel z Prahy Aleš Vašíček, účastník cesty Trabantem po Jižní Americe. Přivezl s sebou ještě dva kamarády, kteří cestu dvoutaktem  přes tento kontinent natáčeli a fotografovali –  kameramana Zdeňka a fotografa Kubu.
 
P1200830  P1200836
 
 

Oba se k vyprávění Aleše ochotně připojili a vtipnými komentáři i perličkami z cesty tak zdatně bavili publikum. Návštěvníků kina bylo sice poskrovnu, ale o to lépe se bavili a mezi fanoušky populární expedice, panovala celý podvečer velmi příjemná atmosféra.  Diváci poslouchali vyprávění doprovázené plejádou zajímavých fotografií a vyptávali se na další a další podrobnosti.

Dozvěděli se nejen, jak se tato cesta natáčela, ale i některé pikantnosti, nikde a nikdy nezveřejněné.  V závěru, kromě tradičního slosování vstupenek – ceny výhercům věnovala dílna keramičky Ptáčkové-Sporkové,  nemohlo samozřejmě chybět společné focení s dobrodruhy a při té příležitosti padlo ještě hodně zajímavostí…

 
 
 P1200843     
 

Aleš Vašíček slíbil pro Dlouhou Ves ještě další besedy, třeba o balónovém létání, kdy se zúčastnil Poháru Gordona Bennetta, čtyřdenního přeletu Alp ze Švýcarska až do Polska, nebo o dobrodružné cestě Land Roverem Afrikou. Máme se tedy na co těšit, zřejmě již letos na podzim.

 

Jen doufám, že návštěvníků přijde trochu víc.

Za Živou obec Marie Bubeníková

{jcomments off}