Začíná plošná desinfekce na Domažlicku, dorazily další ochranné pomůcky

desinfekce

Dorazily další zásoby ochranných pomůcek, na Domažlicku startuje plošná desinfekce

 

Hasiči a pracovníci krajského úřadu ve sváteční neděli 12. 4. 2020 dovezli další roušky, ochranné obleky, rukavice a jednorázové testy, které budou v následujících dnech distribuovány. Na Domažlicku začala informační kampaň a hasiči začínají s intenzivní plošnou desinfekcí.

 

Osobní ochranné pomůcky obdržel kraj od ministerstva vnitra, část z nich bude připravena na případnou rychlou potřebu v pobytových zařízeních sociální péče. “V současné době jsou tato zařízení dostatečně zásobena, kraj je ale připraven pomoci, kdyby se v některém ze zařízení objevila nákaza. Dle aktuální informace všechna naše pobytová zařízení sociálních služeb fungují bez problémů,” říká hejtman Josef Bernard. V souladu s novým nařízením ministerstva zdravotnictví budou také těmto zařízením dodány rychlotesty pro zajištění otestování zaměstnanců. 

 

Odběry

Z důvodu malého vytížení odběrového místa u Rokycanské nemocnice, bude toto odběrové místo od úterý pozastaveno a zároveň se ve středu otevře odběrové místo v Klatovské nemocnici. Odběry stále také zajišťují odběrová místa ve Fakultní nemocnici, v Domažlické nemocnici a dvě odběrové sanity. V případě potřeby bude provoz odběrového místa v Rokycanech okamžitě obnoven.

 

Domažlicko

Na Domažlicku, nákazou nejvíce postiženém regionu, začala v pátek intenzivní informační kampaň s upozorněním, aby obyvatelé okresu dbali na zvýšenou hygienu a dodržovali opatření snižující riziko nákazy. V obecním rozhlase běží dvakrát denně hlášení o dodržování hygienických pravidel a obyvatelům kraje jsou distribuovány informační letáky. Upozornění dodržovat zvýšená hygienická opatření obdržela nákupní centra a obchody v okrese. Obce na Domažlicku také dostaly desinfekci, kterou budou dobrovolní hasiči aplikovat na prostory, kde je větší koncentrace obyvatel.

 

Dobrovolnictví

I nadále funguje evidence dobrovolníků napříč obory. Dobrovolníky registruje kraj na svém webu ZDE. Podle potřeby pak ČČK nebo sdružení TOTEM dané osoby osloví a domluví s nimi spolupráci. I nadále běží šití roušek, kraj distribuuje roušky i látky na šití, eviduje i šičky roušek.

 

O tom, jak a kde fungují dobrovolníci čtěte v článku Kraj eviduje a koordinuje dobrovolníky napříč obory.

 

-tz pk-

{jcomments off}