Portus Prachatice na konferenci České asociace streetwork

 

 

Portus Prachatice na konferenci České asociace streetwork

 

 

       Již po jedenácté proběhla dvoudenní celorepubliková oborová konference Terénní a nízkoprahové programy 2022, tentokrát s podtitulem Výsledky práce a výzvy. Cílem bylo seznámit veřejnost s výsledky práce nejen nízkoprahových sociálních služeb, ať už prostřednictvím jednotlivých kazuistik, nebo představením výzev, kterým obor čelí nebo bude čelit.

 

       Příspěvky shrnovaly poznatky nízkoprahových zařízení pro děti a mládež, terénních programů pracujících s dětmi, mládeží, uživateli návykových látek, osobami bez domova nebo pracovnicemi v sexbyznyse. Konference se zúčastnili též pracovníci České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání.

 

       Portus Prachatice, o.p.s. přispěl příspěvkem o sdílení dobré praxe v rámci vzdělávání sociálních a pedagogických pracovníků. Příspěvek přednesl Ing. Petr Šmíd, DiS. v rámci prezentace výsledků unikátního projektu “Počítačoví domorodci versus přistěhovalci”, která má ambice zvýšit mediální gramotnost u mladých lidí, jejich kritické myšlení a tím posílit občanskou společnost ve smyslu boje s manipulací a dezinformacemi v médiích. Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací.

 

logoodvah

 

 

 

 

WWW.PORTUSPRACHATICE.CZ

 

Bc. Hana Bártová, DiS.
Portus Prachatice, o.p.s.

 

278573483 5710954618920422 1949375303504337797 n

logoodvahaa

 

 


{jcomments off}