Workshop ve VAVI


Workshop ve VAVI

 

 

       První den v prosinci proběhl ve firmě VAVI s.r.o. ve Vimperku  workshop pro žáky Střední odborné školy řemesel a služeb Strakonice.

 

       Přijeli na něj absolventi učebního oboru Výrobce textilií a aranžér. Byli seznámeni s možnostmi uplatnění a požadavky, které jsou spojené s potřebami firem v textilním průmyslu. Mluvili jsme i o tom, jaké mají po absolvování učebního oboru možnosti dalšího vzdělávání a využití svých znalostí v praxi. Hlavním tématem rozhovorů byla otázka znalosti technologie výroby. Když absolventi tuto znalost mají, nemusejí pouze šít, mohou jezdit na veletrhy do zahraničí, kontrolovat výroby mimo ČR a pracovat se zákazníky na specifikaci jejich požadavků. Záleží pouze na nich a jejich dovednostech, jak se uplatní. Základem je však zájem a znalosti, které mohou získat právě během učebního oboru.

 

      Absolventi se také seznámili s výrobou pánských košil na dílně ve Vimperku, prohlédli si sortiment VAVI a materiály, ze kterých se vyrábí košile, halenky a další produkty. Sami si  vyzkoušeli šití na průmyslovém šicím stroji.

 

      Workshopy, které probíhají pod patronací Jihočeské hospodářské komory, Oblastních hospodářských komor Písek, Strakonice a především Prachatice, mají ve VAVI již několikaletou tradici.  Účelem těchto aktivit je obnovení tradice textilního průmyslu v Jihočeském kraji a získání zájmu žáků základních škol pro učební obory. V našem případě jde především o obory spojené s textilní výrobou,  protože usilujeme o získání nových (a velmi potřebných) kvalifikovaných zaměstnanců.

 

Věra Vávrová,
VAVI s.r.o.

{gallery}Jitka/rok2022/prosinec/work{/gallery}  

{jcomments off}