Pyramidy v Bosně

Myslím, že tento nadpis mnoho lidí překvapí, ale je to správně. Další letošní zastávkou na mé cestě po Bosně a vlastně hlavním důvodem mé cesty, byly bosenské pyramidy, které se nachází u města Visoko, které leží asi 40 km severozápadně od Sarajeva. O jejich objevení se zasloužil Dr. Semir Osmanagich, Ph.D., už v roce 2005. Pan Semir Osmanagich je vědec, výzkumník megalitických a pyramidových míst, mezinárodně uznávaný autor a obchodník. Je to americký občan bosenského původu, který žije a pracuje v Houstnu (USA) a v Sarajevu (Bosna a Hercegovina). V okolí města Visoko objevil údolí pyramid, které se skládá nejméně z pěti kolosálních pyramidových staveb a nesou poetické názvy jako pyramida Slunce, Měsíce, Draka, Lásky a Matky země. Jejich stáří je přes 25 000 let, což bylo zjištěno pomocí radio-carbonového testu.

Ke stavbě pyramidy byl využit přírodní tvar „kopce“, jehož boky byly pokryty betonovými deskami. Jedná se o nejlepší beton, který kdy lidstvo poznalo. Moderní beton má pevnost od 10 do 16 MPa, ale betonové bloky položené na pyramidách mají pevnost od 73 do 134 MPa. Součástí pyramid jsou i podzemní tunely, kdy v současnosti pod pyramidou Slunce bylo odhaleno sedm pater tunelů s celkovou délkou chodeb přes 10 km.

Přes tyto nezvratné důkazy se část vědecké obce přiklání k názoru, že se v Bosně nejedná o pyramidy, ale že jde očistě náhodné tvary přírodního původu, kdy pravidelného tvaru bylo dosaženo pouze díky specifickému zvětrání určitého druhu horniny. Zjevné argumenty, jako je výskyt betonových bloků s mimořádnou tvrdostí, které jsou prokazatelně umělého původu, tato část vědců ignoruje. Důvody jsou nasnadě, těžko by se pak obhajovala teorie, že postavení pyramidy mělo sloužit pouze k pohřbení jednoho člověka (faraona), přestože ani v egyptských pyramidách nikdy nikdo žádného pohřbeného člověka nenašel. Hlubší význam důvodu staveb pyramid, které jsou rozseté po celé zeměkouli, prostě část vědecké obce odmítá přijmout.

Ve Visoku byly objeveny mnohatunové bloky s pravidelnými stranami, které byly uměle vyrobeny bez použití moderního cementu, nejspíš metodou geopolymerizace. Zatím největší vykopané bloky mají hmotnost až 20 tun. Jedná se o přesné obdélníkové kvádry, které jsou dvouvrstvé. Podle analýzy bylo zjištěno, že se skládají z horní vrstvy, která je 5 až 10 centimetrů silná a vnitřní jádro má pak tloušťku 50 až 55 centimetrů. Tyto vrstvy mají rozdílné vlastnosti. Příroda dvouvrstvé a pravidelné bloky nedělá!

Naším cílem byly pyramidy Slunce, Měsíce a mohyla ve Vrátnici. Pyramida Slunce je vysoká 220 metrů, což jí řadí na první místo na světě.

Na závěr bych chtěl doporučit tomu, kdo chcete znát pravdu o bosenských pyramidách a ověřit si tvrzení Dr. Osmanagiche, které oponuje současnému vědeckému názoru, tak by se měl přesvědčit na místě samotném. Stranou nechávám energie, které v těchto místech působí, a které zde byly i reálně naměřeny. Stejně tak o působící frekvenci ve výši 7,83 Hz, což byla původní frekvence samotné Země, než ji začal ovlivňovat člověk svým počínáním.

O tomto a dalším v článku o Rovenském tunelu,

Ing. Milan Pešek

 V článku byly použity informace z WM magazínu (http://www.wmmagazin.cz).