policie nove

Projížďka kradeným autem

Nemá za volantem co dělat  – v Sušici policisté v pondělí 2. září kontrolovali, ve 14.30 hodin na ulici Pražská, řidiče vozidla zn. Audi 80  – muže ve věku 35 let z Domažlic. Při kontrole bylo zjištěno, že podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od  ledna 2010 do prosince 2013. Muž byl převezen na oddělení, kde ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Projížďka kradeným autem skončila  pro  řidiče v Klatovech – v neděli 1. září  využil pachatel situace na parkovišti u hotelu v obci Špičák. Kolem 17. hodiny tu řidič odstavil vozidlo vozidlo zn. VW Transporter a ponechal klíčky ve spínací skříňce. Toho využil třicetiletý nenechavec  a auto si “půjčil”. ne na dlouho.  Policie po vozidle vyhlásila pátrání – auto bylo nalezeno v Klatovech a spolu s ním i podařený  chlapík. Pachatel byl na parkovišti u obchodního centra policisty zadržen a převezen do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení  muž následující den převzal sdělení podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řídil přestože dosáhl 12 bodů.

 

 Klatovští policisté si připsali i následujícího řidiče – kontrolovali v úterý ve večerních hodinách na ul. kollárova devětadvacetiletého řidiče z nedaleké obce. Muž se podrobil testu na užití návykových látek s pozitivním výsledkem na amfetamin a byl převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupku.
 
Vloupání v Sušici řeší místní policisté. Místní policisté přijali na obvodním oddělení oznámení o vloupání do sušického obchodu. V noci z pondělí na úterý vnikl neznámý pachatel na oplocený pozemek u domu a v kanceláři odcizil finanční hotovost a tablet. Poškození vyčíslili škodu na 37 400 Kč.
 
V obci u Sušice se v tu samou noc, z 2. na 3. září, do domu vloupal dosud neznámý pachatel. Po prohledání místností v přízemí i v prvním patře ukradl  dva přenosné počítače. Majitelé škodu vyčíslili na  24 200 Kč.

– p cr, red-