Loučení s prázdninami

Poslední srpnový den vyšel letos na sobotu, a toho využili v Bohumilicích k pořádání akce Dětský den a loučení s prázdninami. Pro děti velké i malé bylo přichystáno spoustu lákadel a zajímavých soutěží. Pořadatelé, obec Bohumilice, místní SDH a spolek žen se opravdu snažili přilákat co nejvíce dětí a vytvořit krásné prostředí pro jejich pořádné vyřádění.

 

Celý program byl zahájen v 15 hodin a během několik minut byl areál hřiště zaplněn velkou spoustou dětí. Úvodním slovem a moderováním celého odpoledne byla pověřena Martina  Koubová, která se se svou rolí vyrovnala velice dobře.

louceni leto5

Chvílemi hrozilo, že začne pršet, mraky se stahovaly, ale asi to měli pořadatelé dobře zajištěné u sv. Petra, takže ani nekáplo. Nadšení děti z atrakcí bylo veliké. Hlavními taháky, jako každý rok, byla střelnice, házení šipek, největším lákadlem pak byla jízda na rogalu. Některé děti jely i několikrát a bylo těžké je od další jízdy odradit. Projížďka na koni nejprve děti tolik nelákala, ale pak se našlo pár statečných tatínků a maminek, které své ratolesti přesvědčili k jejich následování. Všem přítomným se celý odpolední program velice líbil a děti alespoň na chvíli zapomněly, že v pondělí začíná škola.

Odměnou za splněné úkoly bylo připravené pohoštění pro všechny snaživce. Pořadatelé děkují za hojnou účast a všem sponzorům za ceny pro soutěžící.

Zvláště patří pochvala panu Zezulovi a jezdeckému oddílu za vzornou starost o bezpečnost dětí při projížďkách.

Karel Beránek

 

{gallery}vimperk/2013/zari/bohumilice/{/gallery}