Na pomoc Tomáškovi

Sbírka “Na pomoc Tomáškovi”

 

Jihočeští policisté vyhlásili pro svého kolegu a jeho nemocného syna Tomáška sbírku, sami do ní přispěli první částkou.  

 

Jihočeští policisté, konkrétně odboráři základní organizace Český Krumlov, pomáhají krumlovskému policistovi Petru Mrázovi a jeho rodině v obtížné životní situaci. 

Policista Petr Mráz vychovává se svojí ženou dvě děti. Pětiletou Elišku a dvou a půl letého Tomáška. Lékaři u malého Tomáška diagnostikovali před čtyřmi měsíci velmi vážné onemocnění označované jako Akutní lymfoblastická leukémie*.

Rodina věnuje Tomáškovi veškerý čas i přes náročnou otcovu profesi. S péčí o malého Tomáška jsou spojené značné finanční náklady, které musí rodina na léčbu vynakládat.

 

Policistovi kolegové se rozhodli rodině alespoň nějakým způsobem ulehčit situaci a pomoci jim překlenout toto pro rodinu  náročné období. Vybrali mezi sebou částku 10 000 korun a věnovali ji jako první na účet veřejné sbírky „Na pomoc Tomáškovi“, kterou v souladu s právními předpisy vyhlásili.

Každý kdo je ochoten rodině malého Tomáška takto pomoci, může do sbírky přispět převodem nebo vkladem na uvedený sbírkový účet v období od 15. 11. 2013 do 31. 1. 2014.

Číslo účtu:        4200555535
Kód banky:        6800 (Sberbank CZ a.s.)

Var. Symbol:     284488


Policista Petr Mráz s rodinou děkuje všem za pomoc, každý projev solidarity je pro všechny podporou.

 

-jm-

 

 

————————————————————————————————————————————————————————-

*Akutní lymfoblastická leukémie (ALL) je nejčastější nádorové onemocnění dětského věku. Ročně jí v České republice onemocní přibližně 65 dětí.