Čkyně hostitelem mezinárodního závodu

Velký mezinárodní závod na horských kolech ve Čkyni pořádá Outdoor Kids

 

Po vydařeném závodě v přespolním běhu, který se konal loni v říjnu, přichází sportovní oddíl Outdoor Kids s další diváckou lahůdkou. Tentokrát to bude velký mezinárodní závod!

 img 1729

Manažeři Outdoor Kids se domluvili s organizátory tradičního Česko-bavorského poháru na horských kolech na tom, že jeden z celkově osmi závodů tohoto seriálu se uskuteční právě ve Čkyni. Další závody seriálu se uskuteční nejen na půdě ČR, ale také v Německu a Rakousku.

 

img 7655

Závod ve Čkyni už tuto neděli 8. června a diváci i závodníci se mohou těšit na opravdové zážitky. Trať bude startovat u rybníku a povede přes louky, meze, křoviska i lesy. Nejdelší okruh bude něco málo přes 3 km dlouhý a budou na něm dva brody potoků, nepříjemné výjezdy i prudké, divácky atraktivní sjezdy. Proto si diváci přijdou opravdu na své, protože elitní bajkeři budou v hlavním závodu kroužit celých 80 minut.

 

V rámci závodů bude o závodníky i diváky dobře postaráno. Na místě bude profesionální občerstvení, na čepu bude i unikátní borůvkové pivo. Kromě toho bude možné ochutnat napečené buchty a koláče od maminek a babiček dětí Outdoor Kids a ke koupi budou i zbrusu nové a unikátní energetické nápoje XS.

 

Aby se na závodech líbilo i nejmenším dětem, budou pro ně připraveny balónky. Pro závodníky potom velmi hodnotné ceny. Vítězové z nejmenších kategorií si odnesou originální šumavské plyšáky, vítězové dospělých kategorií pak nápoje od Pivovaru Dudák. Celkem je vypsáno 18 kategorií od nejmenších dětí až po kategorii ELITE, kdy se představí opravdová česká elita tohoto sportu. Nad všemi pak bude držet ochranou ruku čkyňská lékařka Marie Kučerová.

 

 team

 

img 1

 

Závody startují v 11:00 hod u rybníku a připravena je i zábava a doprovodný program. Pro vyznavače záchranářů bude připravena demonstrace Integrovaného záchranného systému Správy NP a CHKO Šumava, ale také si budete moci prohlédnout a osahat nejmodernější a úplně nové tatry Hasičského sboru NP Šumava. Tak si přijďte zazávodit, nebo povzbudit Outdoor Kids v těžké konkurenci okolních klubů. Nebo se jen přijďte pokochat hasičskou a záchranářskou technikou. Veškeré informace o závodě, časy a propozice najdete na webu www.cz-outdoorkids.eu, nebo také na webu celého seriálu www.jcp-mtb.cz

 

red-