usmev

Dentální hygiena Vimperk

usmev

Dentální hygiena U svaté Anny

 

ordinace MUDR. Marka Matouška Dis.

 

Objednávání na recepci U Svaté Anny tel. 380 428 840

 

“Prevence je výhodnější, než následné řešení komplikací zanedbané ústní hygieny. Předejděme společně dentální hygienou stomatogickým problémům.”

 

O zubní hygienistce mnoho lidí slyší poprvé, protože většinou její činnost zastali zubné lékaři. V současné době se ale specializace rozšířila, a proto byl zaveden nový pojem „dentální hygienistka“, která se nespecializuje na vrtání zubů, ale pouze na jejich čištění, které předchází zánětům a kazům. Její hlavní činností je kontrolovat stav chrupu klienta. Jestliže ji navštívíte, dostanete rady o nejvhodnějším způsobu čištění zubů, následně odstranění povlaky, zubní kámen, nánosy, pigmentace a zápach z úst. Díky rozdělení této činnosti se může zubař specializovat pouze na závažnější zákroky. Čištění zubů a dásní dentální hygienistkou nebo stomatologem je základní preventivní krok proto rozvoji zubního kazu, zánětu dásní a vzniku zubního kamene.

Není bez zajímavosti, že toxiny produkované bakteriemi plaku zvyšují dle dostupných statistik riziko předčasného porodu, mozkových příhod a srdečního infarktu.

 

Jakou péči nabízíme:

 

  • Vyšetření a zhodnocení stavu zubů a dásní, pomocí vyšetřovacích indexů od 300 Kč
  • Poradenství jak nejlépe a nejefektněji pečovat o chrup od 300 Kč
  • Výběr důležitých pomůcek pro zdravý úsměv a jejich nácvik používání od 300 Kč
  • Odstranění zubního kamene od 550
  • Odstranění pigmentací zubů od 550
  • Zamezení citlivosti zubů metodou DENSHIELD  100Kč/zub
  • Airflow 850 Kč
  • Impregnace fluoridovými preparáty 1–2 ročně 150Kč/zub

*ceny se následně odvíjejí dle stavu chrupu a jeho náročnosti. U vybrané péče se vztahuje na děti do 15 let 50% sleva a do 18let 30% sleva.

*všichni pacienti zůstávají v péči svého zubného lékaře

 

 

 

V dutině ústní se nachází velké množství mikroorganismů. Tyto bakterie se usazují na povrchu zubů a spolu se slinou a buňkami okolních sliznic vytvářejí povlak, který nazýváme zubní plak. Živnou půdou pro tyto bakterie je cukr, který přeměňují na agresivní kyseliny. Ty pak poškozují okolní tkáně, leptají sklovinu a vzniká zubní kaz, dále poškozují závěsný aparát zubu a dochází k zánětu dásní – gingivitis. Pokud nedojde k odstranění zubního plaku, dochází k jeho zmineralizování a vytváří se zubní kámen, kyseliny pronikají do hloubky a vytváří se parodontální choboty a vzniká tak parodontóza – parodontitis. Na konci tohoto procesu dochází ke ztrátě zubů. Schopnost lidského organismu odolávat tomuto onemocnění závisí stejně jako u zubního kazu především na pečlivé ústní hygieně, správné výživě a zdravém životním stylu.