Skiklubáci vezou medaile z MČR

Ve dnech 7. – 9.9.2012 se lyžaři ze Ski klubu Šumava zúčastnili Mistrovství České republiky na kolečkových lyžích a v běhu do vrchu, které se konalo v Liberci.

 

Celý třídenní program byl zahájen v pátek exhibičním závodem na kolečkových lyžích v centru Liberce. V pátečním sprintu dvojic se představila všechna reprezentační družstva lyžařů ČR. Na trati tohoto závodu se objevili i naši čtyři závodníci, z nichž nejlepších výsledků dosáhla Andrea Klementová ve dvojici s Kamilou Knopovou (Ski klub Jablonec) a Luděk Šeller s Jacobem Kordutchem (Sokol stachy). Obě štafety obsadily 4. místo.

 

V sobotu se na kolečkových lyžích vydali na mistrovskou trať v libereckém Vesci všichni naši závodníci. V kategorii starších dorostenek na trati dlouhé sedm kilometrů si nejlépe vedla Veronika Hudečková, která skončila na 3. místě. Skvělé 10. místo obsadila Natalie Grabmullerová a 12. místo patřilo Kláře Váchové. Na start se z důvodu nachlazení bohužel nepostavila naše naděje na medailové umístění Andrea Klementová. V kategorii starších dorostenců na trati 10,5 kilometru volnou technikou získal další bronzovou medaili pro náš klub Luděk Šeller. Na 9. a 10. místě skončili Martin Hojdekr a Filip Kobr, 12. místo obsadil Jan Švejda. Do sobotního závodu jako poslední nastoupily naše juniorky, které absolovovaly 10,5 kilometru volně stejně jako starší dorostenci. Kateřina Mondlová skončila na 4. místě a Dominika Voráčková na 7 .místě.

 

V neděli čekal lyžaře běh do vrchu. Nejlépe si na 4,5 kilometru dlouhé trati vedoucí až k vrcholu Ještědu vedla Natalie Grabmüllerová, která doběhla na 4. místě. Další umístění našich starších dorostenek: 7. místo Klára Váchová, 10. místo Andrea Klementová, 12. místo Veronika Hudečková. Od kategorie starších dorostenců závodníky čekala trať dlouhá 6,5 kilometru. Nejlépe z našich závodníků se umístil Filip Kobr, který si doběhl pro 10. místo. Na 12. místě skončil Martin Hojdekr, 15. Luďek Šeller a 16. Jan Švejda. V kategorii juniorek skončila Kateřina Mondlová na 10. místě.

 

Kompletní výsledky na www.sport-casomira.cz

 

Po náročném závodním víkendu čeká ve středu na lyžaře druhá část seriálu TAM-SEM na Vodníku, který je určen nejen pro lyžaře, ale i pro širokou šumavskou veřejnost.

 

pro vimperk.eu: Kateřina MONDLOVÁ, Ski klub Šumava

 

koleckove brusle (1)koleckove brusle (2)koleckove brusle (3)koleckove brusle (5)