V hlavní roli odpad

Minulý víkend proběhla ve Vimperku akce „Představení systému nakládání s odpady aneb odpadkovým košem to nekončí,” kterou zorganizovali pracovníci vimperského odboru životního prostředí. 

“Cílem akce bylo při příležitosti vítězství města Vimperk v celostátní soutěži O křišťálovou popelnici představit veřejnosti a místním školám odpadové hospodářství města Vimperk,” vysvětluje účel akce vedoucí odporu životního prostředí na vimperské radnici Josef Kotál.

 

Školáci i občané měli možnost seznámit se s technikou na svoz odpadů, případně i další techniku, kterou používají Městské služby k údržbě města. Pracovníci odboru životního prostředí a Městských služeb provedli návštěvníky po Skládce komunálního odpadu v Pravětíně, ukázali jim, jak se zpracovává bioodpad na kompostárně. Při návštěvě sběrného dvora si mohli návštěvníci prohlédnou Křišťálovou popelnici a zároveň se dozvědět, jaké odpady mohou do sběrného dvora odnášet. Za odměnu bylo pro občany připraveno pohoštění a drobné dárky.

 

“Přesto, že počasí příliš nepřálo, můžeme hodnotit akci jako úspěšnou a užitečnou. Příští rok bychom rádi občanům ukázali dotřiďovací linku, která se v současnosti buduje,” dodává na závěr Josef Kotál.

 

(red)

 

foto: archiv odboru ŽP

{gallery}vimperk/2012/zari2012/odpad/{/gallery}