policie

Krimi zprávy – loupeže

Loupeže v Klatovech

Jeden odjel na kole a druhý autem  – až deset let odnětí svobody. To je trestní sazba pro pachatele zvlášť závažného zločinu loupež. K jejímu snížení by jistě pomohla i spolupráce a přiznání pachatele. Ten se prozatím skrývá v anonymitě. Dle policejních statistických údajů, ale není jasné jak dlouho. Klatovští kriminalisté totiž v letošním roce objasnili pět případů loupeží ze sedmi, což odpovídá více jak  71%.

K prvnímu případu došlo včera v Klatovech krátce po poledni. Zatím neznámý muž snědé pleti jedoucí na jízdním kole přepadl za křižovatkou ulice Plzeňská v místech zvaných Rybníčky nedaleko hotelu Beránek 47 letou ženu. Neznámý přijel za ženou  a snažil se jí strhnout kabelku z ramene. Když se poškozená bránila, udeřil jí do obličeje a poté z kabelky odcizil peněženku s osobními doklady a pětitisícovou finanční  hotovostí.

K dalšímu případu loupeže vyjížděli klatovští kriminalisté ještě téhož dne v noci. Po půl jedenácté byl v ulici Pod Koníčky oloupen 57 letý muž. Modus operandi je od prvního případu odlišný. Podezřelý muž vystoupil z červeného automobilu, který byl zaparkován před místním barem Bouchalka, a “začal jednat”. Nejdříve se dotazoval na cestu  a pak namířil na poškozeného nůž a vynutil si vydání peněz. Když od poškozeného obdržel necelé tři tisíce korun, nasedl do auta na místo spolujezdce a odjel směrem na Plzeň.

Klatovští kriminalisté okamžitě začali po pachatelích intenzivně pátrat. Byly provedeny prvotní úkony, šetření na místě činu i v jeho okolí. V současné době jsou zjišťovány další poznatky, které by směřovaly k podezřelým osobám. K dopadení pachatelů by jistě pomohly i poznatky od případných svědků. Ti by si mohli povšimnout podezřelého cyklisty v okolí zmiňovaného hotelu, či osádky červeného vozu blíže  neupřesněného typu, jehož poznávací značka měla začínat  KTH 32 nebo 12, které bylo na parkovišti před barem Bouchalka. Uvedené informace lze policistům předat na bezplatné telefonní lince 158.