kasperktma

Hrady: ještě nekončíme!

 

Ještě vám chybí jedno razítko? Nevadí – velká letní soutěž šumavského trojhradí končí až v neděli 28. října! Letos se hraje o vyhlídkový let nad Šumavou pro tři osoby a pokud se chcete zúčastnit slosování o tuhle atraktivní cenu, stačí málo: navštivte hrady Kašperk-Rabí-Velhartice, na každém z nich si nechte orazítkovat soutěžní kartičku (dostanete ji na každém z nich) a tu vyplněnou odevzdejte -opět na kterémkoliv z hradů- do 28. října 2012.

 

 

Jednu odměnu za vyplněnou kartu získáte hned – originální pamětní samolepku Šumavského trojhradí, na hlavní cenu si můžete dělat zálusk do 3. listopadu, kdy proběhne slosování a bude znám výherce.

 

 

Šumavské trojhradí se ještě neuzavírá, aktuálně můžete navštívit:

Kašperk: denně mimo pondělí, prohlídky v časech: úterý až pátek: 10.30, 12.00, 13.30 a 15.00 hod, soboty a neděle: po 30-40 minutách. Průvodci vás zavedou do časů, kdy se stavěl hrad (nová interaktivní prohlídka).

 

Rabí: v říjnu je otevřeno o víkendech od 10 do 16 hodin, hrad bude přístupný i ve svátek 28. 10. Při návštěvě Rabí se můžete zapojit nejen do soutěže trojhradí, ale do konce října ještě i do věrnostního programu Národního památkového ústavu (také spojeno se soutěží) Pohádkové Česko. Výherce (podrobné info na webových stránkách hradu www.hrad-rabi.eu) získá zážitkovou cenu – Knížecí den na zámku Lednice.

 

Velhartice: v říjnu otevřeno o víkendech v době od 10 do 16 hodin, v rámci otvírací doby nezapomeňte zajít také do hradního pivovaru, kde do konce října vystavuje sochař Václav Fiala (Pocta prostoru) a kde najdete pro sebe i své děti lákavou interaktivní výstavu Cesta tajuplnými světy – provede vás dobou ledovou, podmořským světem, pirátským Karibikem …(pn)