Strážníci dostali od sponzora nový dopravní prostředek

Nový přírůstek přibyl do inventáře vimperské městské policie. Nebyl pořízen z městských peněz, ale jedná se o dar místního podnikatele. “Chtěl jsem reagovat na debatu, která se rozproudila na setkání občanů s vedením města před pár dny v sále kulturního střediska,” vysvětluje autor daru Tomáš Koška, majitel Clubu Calypso.

 

zastupko06

 

 

Na akci nazvané “Za bezpečné město”, kam přišli s vimperskými občany diskutovat starosta Bohumil Petrášek, místostarostka Jaroslava Martanová, šéf vimperských strážníků Daniel Ziemba a zástupci státní policie, navrhovali někteří účastníci z řad občanů pořídit městským strážníkům jízdní kola. Strážníci by tak stihli obsáhnout větší prostor než při pěších pochůzkách. Této myšlence se vůbece nebránil Daniel Ziemba. Jak na debatě uvedl, bylo pořízení bicyklů jedním z jeho návrhů při jeho nástupu do vedoucí funkce začátkem tohoto roku.

 

Tohoto nápadu se ujal Tomáš Koška, neváhal a jedno jízdní kolo v hodnotě téměř dvaceti tisíc zakoupil a následně ho vedení města věnoval. “Nechtěl jsem čekat, až to někdo navrhne, až to někdo projedná, pak možná schválí, pak ještě nějakou dobu se bude kolo vybírat. Předpověď počasí je příznivá, má svítit sluníčko, tak ať strážníci můžou vyrazit do města na kole co nejdříve,” říká Tomáš Koška.

 

Na rám jízdního kola nechal pořídit i nápis MĚSTSKÁ POLICIE včetně telefonního čísla. V pondělí před začátkem jednání zastupitelstva ho vedení města a vrchnímu strážníkovi předal. “Chtěl bych panu Koškovi moc poděkovat, kolo bude učitě využíváno,” uvedl Daniel Ziemba. Protože městští strážníci slouží ve dvoučlenných hlídkách, bude navrhovat pořízení ještě druhého kola z peněz města. Tomáš Koška navrhuje jiné řešení. “Byl bych rád, kdyby se ke mně přidal další podnikatel či podnikatelé a pomohli zvýšit bezpečnost ve Vimperku tím, že mě napodobí,” přivítal by podporu od dalších osob.

 

Tomáš Koška nosí v hlavě ještě jeden nápad, který by prý podle něj platil na chování nepřizpůsobivých, kvůli nimž se celé setkání předminulý týden konalo. “Vím, že na ně platí pes, z něho mají velký respekt,” je přesvědčen o svém nápadu. Pořízení psa pro městské strážníky se nebrání starosta města Bohumil Petrášek ani členka městské rady Věra Vávrová. “Myslím, že nad tímto návrhem bychom měli vážně uvažovat,” pochválila nápad Věra Vávrová.

 

 

Josef RYCHTÁŘ

 

foto: Jiří Šejna, vimperk.eu