Ztraceného turistu hledali i Němci

Ztraceného turistu z Plzně hledali v noci z neděle na pondělí němečtí, čeští policisté, bavorský Bergwacht (bavorská horská služba) i pracovníci Informační a strážní služby se záchranářskými psy. Po více než čtyřech hodinách byl nalezený podchlazený a vyčerpaný u lesní cesty nedaleko Ferdinandova údolí u Železné Rudy.

 

 

Muž se ztratil v podvečer v oblasti Falkenstein – Plesná – Debrník u česko-německých hranic nedaleko Železné Rudy v příhraniční oblasti Bavorska. Na pátrací akci, kterou řídila bavorská Policie ve spolupráci s Policií České republiky, se podílel bavorský Bergwacht, Informační a strážní služba Národního parku Šumava a Horská služba.

 

zachrana

 

„Akce se zúčastnily čtyři vozy informační a strážní služby s osmi členy posádky a dva záchranářští psi, kteří prohledávali lokalitu v těsné blízkosti státní hranice ve Ferdinandově údolí,” popisuje záchranu náměstek ředitele Správy NP a CHKO Šumava Tomáš Fait, který se akce účastnil se svým záchranářským psem Badym.

 

Pracovníci informační a strážní služby nalezli ztraceného muže zhruba ve 22:15 hodin. Ležel v příkopu u lesní cesty, byl při vědomí v podchlazeném stavu s tělesnou teplotou 35,4 stupňů Celsia. Podchlazeného a vyčerpaného muže pak převezla záchranná služba do klatovské nemocnice.

 

(jr)

 

Foto: Správa NP Šumava