Představujeme rubriku Životní styl

Vážení čtenáři, dnes představujeme rubriku, ve které každý týden ve středu naleznete zajímavý článek týkající se zdravého životního stylu. Tato rubrika vznikla z myšlenky, že životní styl, kvalita života, ale i sport a zdravý pohyb, jsou stále častěji diskutována témata současné společnosti. Dnešní doba je velmi hektická, uspěchaná, deprimující, a proto být zdravý, zvládat denní starosti, eliminovat deprese a prožívat plně svůj život se stává významnou životní hodnotou.

 

Dnes existuje mnoho možností, které dopomáhají k psychické i fyzické vyrovnanosti člověka. V současnosti je bohatá nabídka různých druhů sportu, existuje celá škála kosmetických výrobků, které nabízí zázraky k překvapivému omlazení pleti o deset let či zbavení se nadobro celulitidy. Také si můžete zvolit jednu z mnoha „efektivních” metod, která vám dopomůže zhubnout přebytečná kila, aniž byste hnuli prstem. Výsledkem je pouze skutečnost, že žijeme v iluzi reklam, které nám neustále ukazují, jak nádherní a zdraví můžeme být. Opravdový svět normálních lidí je ale absolutně jiný. Současný životní styl vede ke snížení tělesné zdatnosti, k sedavému způsobu života a funkčnímu stárnutí svalového systému. Většina lidí je neustále ve stresu, jezdí autem, mají sedavou práci, místo chození do schodů volí raději výtah a tím pohybové aktivity ubývá. Nemluvě o českém způsobu stravování, který je alarmující. Tento nedostatek pohybu vede ke snížení tělesné zdatnosti a zdraví škodlivému způsobu života. Tyto skutečnosti přispívají ve velké části k výskytu obezity, která následně rozjíždí nebezpečné zdravotní problémy (cukrovka, rakovina tlustého střeva, infarkt…).

 

Tato rubrika Vám nabídne a představí různé možnosti, které Vás mohou inspirovat k zdravějšímu způsobu života. Pište nám sami své tipy, co jste vyzkoušeli, co Vám pomohlo nebo co naopak nedoporučujete a čemu je dobré se vyhnout. Zapojte se a tvořte s námi zajímavé čtení, které nám, obyčejným lidem může pomoci zkvalitnit život.

 

Kromě občasných spolupracovnic – např. Moniky Chomové a Jany Beránkové – přineseme v rubrice Životní styl pravidelně rady a postřehy jedné velice známé vimperské osoby. Její jméno zatím neprozradíme, ale určitě se máte nač těšit. Zatím Vám můžeme sdělit, že s ní přineseme příští středu nevšední rozhovor.

 

(ml)

 


foto: archiv studia Dimension