Nejvyšší vánoční strom Šumavy

Nejvyšší vánoční strom Šumavy

se rozsvítí tuto neděli na Kvildě. Šumava má opět rekord a už od loňského roku za něj vděčí právě Kvildě, kde nejvyšší živě rostoucí vánočně ozdobený strom v České republice stojí.

certif

A že je opravdu tím „NEJ” o tom svědčí i certifikát vydaný obci Agenturou Dobrý den. Podle údajů v české knize rekordů měřil v loňském roce 25,5 metru.

nejvetsistrom

 

Do současné doby držela prvenství Valašská Bystřice, jejíž obyvatelé zdobí každoročně od roku 1972 v době vánočních svátků smrk rostoucí na návsi obce – jejich velikán měřil ke dni registrace rekordu „jen” 24,75 metru.
Kvildský vánoční smrk před kostelem sv. Štěpána zaujme rovněž vánoční výzdobou. Pro jeho světelné efekty obec použila celkem čtyři tisíce kusů světelných LED diod o celkové délce řetězu 400 metrů a s celkovou spotřebou pouhých 160 W.

Strom se slavnostně rozsvítí v neděli 2. prosince 2012 v 18 hodin. Na děti pak ještě čeká zajímavý program – v místním Centru umění mohou vytvořit novoroční přání podle svých představ. Autor toho nejlepšího bude odměněný a jeho novoročenku letos použije obec Kvilda jako oficiální.

(ppech, nps)