Odbor životního prostředí získal dvě ocenění

Hned dva úspěchy si připsal na své konto v minulých dnech vimperský odbor životního prostředí.

 

 

Internetové stránky o životním prostředí ve Vimperku a okolí na oficiální internetové prezentaci města  byly opět po roce vyhodnoceny mezi deseti nejlepšími  stránkami v rámci 270 měst v České republice s více jak 5 000 obyvateli. Webová prezentace, která je spravována pracovníky odboru životního prostředí, byla hodnocena především po stránce přehlednosti, přístupností a kvality informací a v neposlední řadě i z hlediska aktuálnosti informací.

 

Soutěž nazvanou „Zelená informacím” pořádalo občanské sdružení Timur pod záštitou  Ministerstva životního prostředí a Svazu města a obcí ČR. Při slavnostním vyhlášení 6. prosince jsme převzali diplom za celkově 9. místo a vyslechli si podrobnou analýzu webových prezentací o životním prostředí 15. nejlepších měst  v České republice. “Tímto umístěním jsme tak obhájili umístění v loňském ročníku,” uvedl Jiří Šejna z odboru životního prostředí.

 

Druhý úspěch si připsal v soutěži Jihočeského kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s. vyhlášené na podporu zkvalitnění tříděného sběru odpadů pro všechny obce Jihočeského kraje. V soutěži „Jihočeši třídí odpady” zopakoval loňské umístění a v kategorii měst nad sedm tisíc obyvatel opět vyhrál.

 

(jr)

 


foto: poskytl odbor ŽP

 

diplomtimur1timur2