pa220855

Druhá služebna nebude tam, kde se s ní počítalo

Kotrmelce provázejí bývalou správu budov v bývalých kasárnách U Sloupů, která je ve vlastnictví města.

 

 

pa220855

 

 

V průběhu roku činila radnice kroky, aby zde mohla vzniknout druhá služebna vimperské městské policie. Vedení města plánovalo, že sem budou vozit městští strážníci nepřizpůsobivé občany k řešení přestupků. Po ukončení šetření by pak tyto osoby byly nuceny vrátit se do města po svých.  „Máme zde skupinu lidí, kteří dělají problémy opakovaně. Chceme právě těmto osobám znepříjemnit život. Kteří si z toho, že je řeší policie, ať už státní, či městská, nic nedělají,” zdůvodňoval v říjnu zřízení detašované služebny starosta Bohumil Petrášek.

 

 

Jak se dodatečně zjistilo, prostory nebyly pro tento účel řádně zkolaudované a zřízení detašované služebny se muselo odložit, pravděpodobně na jarní měsíce – informovali jsme zde.

 

 

Jakmile začala radnice konat věci potřebné ke kolaudaci, ozval se zájemce na odkoupení této budovy a nabídl částku 200 tisíc korun. Jak se hovoří v podkladech pro zastupitele, kteří se nabídkou na prosincovém zastupitelstvu zabývali,  nemovitost je v dezolátním stavu a není vyloučena ani demolice.

 

 

Proto se zastupitelé rozhodli vypsat záměr na prodej nemovitosti o výměře 513 m2 spolu se sousedícím pozemkem o velikosti 716 m2. Jako minimální cena byla pro případné zájemce stanovena částka ve výši 200 tisíc.

 

 

Jak uvedl starosta Bohumil Petrášek na prosincovém setkání s občany “Za bezpečné město”, vedení města myšlenku vybudovat druhou služebnu v areálu U Sloupů neopouští, jen bude na jiném místě. “Prostory jsou vybrané a na jaře chceme detašované pracoviště mít pro městskou policii k dispozici,” odpověděl starosta na konkrétní dotaz z publika.

 

 

 

Josef Rychtář

 

 

foto: (jr)