pc210899

Nová knihovna už získává finální podobu

Zajímá vás, jak budou vypadat nové prostory vimperské knihovny? My vám přinášíme první snímky, jak budou prostory nové knihovny vypadat.

 

 

To, že se knihovna ve Vimperku stěhuje do nových prostor v centru města, není nová informace ani pro ty, kteří knihovnu nenavštěvují. 

 

 

O změně adresy se mluví konkrétně už od konce loňského roku, kdy město koupilo od Jihočeského kraje bývalou lesnickou školu do svého vlastnictví.

 

 

Prvotní prognózy z úst vedení města hovořily o konci školního roku, pak přelomu letních prázdnin a začátku školního roku, kdy by měla knihovna obsadit přízemí této historické budovy. Zdržení nejvíce způsobilo zrušení prvního výběrového řízení na dodávku policového systému. Nicméně týden před vánočními svátky došlo k uzavření knihovny v budově nedaleko autobusového nádraží a mohlo začít stěhování.

 

 

Pracovnice knihovny musí od začátku nového roku do konce ledna, kdy se počítá se zahájením provozu v “lesárně”, přestěhovat mimo časopisů na čtyřicet tisíc knih.  “Konkrétně se jedná o dvacet tisíc knih beletrie a po deseti tisících naučné a dětské literatury,” upřesňuje místostarostka Jaroslava Martanová. Jak dodává, knihovnice budou knihy skládat do přepravek od zeleniny a na místo určení je bude odvážet městský pick-up.

 

 

 

 

Josef Rychtář

 

 

foto: (jr)

 

 

{gallery}vimperk/2012/prosinec2012/regaly/{/gallery}